Hacı adayları dikkat sistem değişti! Başvurular bugün başlıyor: Kayıtlar artık buradan yapılacak

Hacı adayları dikkat sistem değişti! Başvurular bugün başlıyor: Kayıtlar artık buradan yapılacak

Hac ibadetini gerçekleştirmek için büyük bir heyecanla bekleyen binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Hac ibadeti için istenilen ön kayıt ve kayıt yenileme başvurularında sistem değişti. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar…

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı Hac Organizasyonu için önemli bir duyuru yaptı. Hacı adaylarının hac ibadetini yerine getirmek için gereken ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu yeni sistemle ilgili detaylar haberimizde…

yeni-proje-49.jpg

ÖN KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Hac ön kayıt başvuruları 5 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak ve 16 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Hacı adayları, bu tarihler arasında e-Devlet üzerinden ön kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. Ön kayıt ücretlerini anlaşmalı bankalara yatırarak başvurularını tamamlamak gerekiyor.

yeni-proje-50.jpg

ÖNCEKİ YILLARDAN FARKLILIKLAR

2024 hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyenlerin kayıtları bu yıl otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu kişiler, hac ön kayıt ücreti ödemeden e-Devlet üzerinden kayıtlarını yenileyebilecekler. İlk kez hac başvurusu yapacak olanlar ise belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlamalıdır.

yeni-proje-51.jpg

ENGELLİ, HASTA VE YAŞLILAR İÇİN ÖZEL DÜZENLEME

Diyanet İşleri Başkanlığı, engelli, hasta veya yaşlı olup günlük aktivitelerini tek başına gerçekleştiremeyen vatandaşların, daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte başvuruda bulunabileceklerini açıkladı. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, çocuklarının ön kayıtlarını yaparak gruplarına ekleyebilecekler.

GRUP BAŞVURULARI VE AKRABALIK BAĞI

Başvurular sırasında beyan edilen bilgiler esas alınacak ve akrabalık bağı bulunan kişiler bir arada başvuruda bulunabilecekler. Akraba olmayan kişiler ise 7 kişiyi geçmemek şartıyla grup başvurusu yapabilecek ve tek bir kura numarası ile katılabilecekler.

yeni-proje-52.jpg

DETAYLI BİLGİLER İÇİN RESMİ KAYNAKLAR

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri sadece e-Devlet üzerinden yapılacak. Detaylı bilgiler ve güncel gelişmeler için Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi www.hac.gov.tr, sosyal medya hesapları ve il-ilçe müftülüklerinden bilgi alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN