Türkiye'yi enkaza çeviren depremlerde merkez üssü Kahramanmaraş'ta sağlam kalması gereken AFAD binası kullanılamaz hale geldi. Tüm uyarılara rağmen fay hattı üzerine yapılan Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi'nde ise duvarlarda çatlaklar, tavan panellerinde çökme meydana geldi. karar.com, hasarlı AFAD binası ile hastanenin görüntülerine ulaştı.
EDA NARİN | KARAR
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 10 il enkaz altında kaldı. Bir yandan vatandaşların depremin yarattığı tahribatla mücadelesi sürerken bir yandan da deprem önlemi almayan sorumlular ve rant için dayanıksız binalara göz yumanlar tartışma konusu. Uzmanların aylar öncesinden uyardığı depremde can kaybı 45 bini aşarken, yüz binlerce bina da yerle bir oldu. Bu binalar arasında afetler sırasında en sağlam kalması gereken binalar da vardı.
AFETTE AYAKTA KALMASI GEREKEN AFAD BİNASI DA HASARLI
Hastaneler ve valilik binalarının zarar gördüğü depremde hasar gören kamu binalarına en sıra dışı örnek ise Kahramanmaraş'taki AFAD binası oldu. Kahramanmaraş Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün 4 bloğundan biri kullanılamaz hale geldi.
Kahramanmaraş'ı 2020’de ‘il afet risk azaltma planı projesi’nde pilot şehir olarak seçen AFAD'ın binasının afet anında ağır hasar alması göz göre göre gelen depreme yaklaşımı ortaya koydu.
FAY ÜZERİNE KURULAN HASTANE AĞIR HASARLI
Kahramanmaraş'ta ağır hasar alan kamu binalarından biri de Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi oldu. Tüm uyarılara rağmen fay hattı üzerine kurulan Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi duvarlarında çatlaklar, tavan panellerinde çökme meydana geldiği görüldü. Orta hasar raporu alan hastane, bahçesine kurulan sahra hastanesi aracılığıyla hizmet veriyor. karar.com, Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi'nden görüntülere ulaştı.
İşte o fotoğraflar:
İstanbul'un köklü hastaneleri tek tek boşaltılıyor: Baltalimanı da taşınıyor
Adalet enkaz altında! Deprem bölgesinde delil karartma şüphesi
Muhalefet sordu, iktidar cevap vermedi... 2 yılda 64 önerge yanıtsız kaldı!
OHAL bölgesi için kararname! Bakanlığa 'denetimsiz betonlaşma' yetkisi