Etek giydi diye eşini vuran şahsa tahliye: 35 yıla kadar hapsi isteniyordu

Bursa'da, eşi Büşra G.'yi "Çocuklarımı görmek istiyorum" diyerek çağıran ve mini etek giydiği gerekçesiyle hem onu hem de yanındaki eniştesi İ.E.'yi tabancayla bacaklarından vuran Erol G., 35 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Kurtuluş Caddesi'nde Haziran 2023'te yaşanan olayda, eşi Büşra G. ve eniştesi İ.E.'yi bacaklarından vuran Erol G., 35 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi. Erol G.'nin saldırı anları mobese kameralarına yansımıştı.

'ÇOCUKLARIMI GÖRMEK İSTİYORUM' DİYEREK TUZAĞA DÜŞÜRDÜ

Olay, hurdacılık yapan ve iki çocuk babası olan Erol G.'nin, geçimsizlik nedeniyle çocuklarını alarak Denizli'deki ailesinin yanına giden 13 yıllık eşi Büşra G.'yi, "Kızımı ve oğlumu görmek istiyorum" diyerek Bursa'ya çağırmasıyla başladı. Çocukları ve eniştesi İ.E. ile birlikte Bursa'ya gelen Büşra G., Erol G.'nin aracına bindi. Erol G., gece kulübünde çalışmakla suçladığı eşine, "Neden mini etek giyiyorsun? Eniştenin yanında bu şekilde gezmeye utanmıyor musun? Herkesin namusu var" diyerek sert çıkıştı. Büşra G.'nin cep telefonunu kontrol etmek isteyen Erol G., olumsuz yanıt alınca ruhsatsız tabancasıyla çocuklarının gözü önünde eşi Büşra G. ve eniştesi İ.E.'yi bacaklarından vurdu. Olay anı mobese kameralarına saniye saniye yansıdı.

ekran-goruntusu-2024-06-27-145717.pngErol G.

35 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Erol G., saldırının ardından olay yerinden kaçtı ancak kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Erol G. hakkında, Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından toplam 35 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'MİNİ ETEK GİYDİĞİNİ GÖRÜNCE SİNİRLENDİM'

Tutuklu sanık Erol G., mahkemede verdiği ifadesinde, "Eşim bana çocuklarımı göstermiyordu. 1,5 yıl önce çocuklarımı alarak Denizli'ye ailesinin yanına yerleşti. Bir gün ismini Murat olarak tanıtan birisi bana sosyal medyadan ulaşarak, eşimin Denizli'de bir gece kulübünde çalıştığını söyledi. Eşim Büşra'yı aradım. Çocuklarımı görme bahanesi ile Bursa’ya çağırdım. Eniştesi ile yanıma geldiler. Bir süre arabada oturduk, tartışmaya başladık. Eşimin üstünde mini etek görünce ona kızdım. Sonra telefonunu istedim vermedi. Bana eniştesi ile birlikte hakaret etti, ben de korkutmak için yere ateş ettim. Kurşun bacaklarına isabet etti, pişmanım" dedi.

'ÇOCUKLARIMIN GÖZÜ ÖNÜNDE ATEŞ ETTİ'

Duruşmada şikayetçi olan Büşra G. ise, "Ben Denizli'de ikamet ederken, eşim bayramın 2'nci günü, çocuklarını görme bahanesi ile beni yanına çağırdı. Eniştemle birlikte çocukları alarak, yanına gittik. Eteğimi göstererek, 'Sen nasıl böyle giyinirsin' diyerek bana tehditler savurdu. Elini beline götürerek, çocuklarımın gözü önünde ateş etti. Şikayetçiyim" diye konuştu. Eniştesi İ.E. de duruşmada sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

SANIK AVUKATININ SAVUNMASI: BU DOSYA ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS DEĞİL

Sanık avukatı Sedat Gülen, müvekkilinin müştekilerin hayati bölgelerine ateş etme imkanı varken, sadece yere doğru ateş ettiğini savunarak, "Bu dosya öldürmeye teşebbüs değil, kasten yaralama dosyasıdır. Müvekkil yaraladığını kabul ediyor. Erol'un silahını çekip tamamen yere hedef aldığı bellidir" dedi.

MAHKEME KARARI: EROL G. TAHLİYE EDİLDİ

Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ikinci duruşmasında verdiği ara kararda, sanık Erol G.'nin adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN