Eşinden para almamak için açtı, müşteriler yığıldı! Daha ocaktan inmeden bitiyor, yurt dışından bile gelen var

Eşinden para almamak için açtı, müşteriler yığıldı! Daha ocaktan inmeden bitiyor, yurt dışından bile gelen var

Eşinden para almamak için açtı, müşteriler ise adeta yığıldı! Daha ocaktan inmeden bitiyor! Yurt dışından bile bunun için geliyorlar...

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Beldesi’nde, 3 yıl önce yöresel ve doğal ürünlerin tanıtımını ve kadın istihdamını artırmayı hedefleyen Bahadın Kadın Üretim Kooperatifi, 2.5 yıl süren kapanmanın ardından yeniden faaliyete geçti. Kooperatif, beldedeki kadınların hem ev ekonomilerine hem de sosyalleşmelerine önemli katkılar sağlıyor.

2.5 yıldır kapalıydı şimdi 11 kadına istihdam sağlıyor

Kooperatif, haziran ayında Sultan Şimşek tarafından devralındıktan sonra, 11 kadına istihdam fırsatı sundu. Kooperatifte kadınlar, yufka ekmek, kesme aşı, gözleme, işli, reçel ve madımak gibi ürünler üreterek aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Ayrıca, evlerinde ürettikleri yöresel ve el işi ürünlerini kooperatife satarak ek gelir sağlıyorlar.

67 yaşındaki Münevver Kömüşdoğan, kooperatifte çalışarak kendi parasını kazandığını ve eşinin maddi desteğine ihtiyaç duymadığını belirtti. Kömüşdoğan, “Kadın kooperatifimizde çalışıyoruz, kendi paramızı kendimiz kazanıyoruz, eşimin eline bakmıyorum. İstediğimizi alıyoruz, istediğimiz gibi harcıyoruz. Eşimizden para istemiyoruz. Bu şekilde geçiniyoruz. Evde boş oturmaktansa burada vakit geçiriyoruz, arkadaşlarla sohbet edip işimizi yapıyoruz” dedi.

Durdu Aktürk ise kooperatifte gözleme ve yufka ürettiklerini, el işi ürünlerini sattıklarını ve burada vakit geçirmekten mutlu olduklarını belirtti.

YURT DIŞINDAN BİLE GELİYORLAR

2.5 yıldır kapalıydı şimdi 11 kadına istihdam sağlıyor

Kooperatif Başkanı Sultan Şimşek, işletmeyi devralarak faaliyete geçirdiklerini ve kadınların hem sosyalleşmelerine hem de ev ekonomilerine katkı sağladığını vurguladı. Şimşek, "Burası 3 yıl önce açıldı ama 2.5 yıldır kapalıydı, işlemiyordu. Burayı ben haziran ayında aldım, işletmeye başladık. Kadınlarımız burada gözleme, yufka ekmek ve işleme yapıyorlar ayrıca evlerinde de kestikleri hamurları, yaptıkları el işi ürünleri buraya getirip satıyorlar. Biz de onlara destek oluyoruz. 11 üyemiz var, kadınlarımız evlerinde yaptıkları ürünleri bizlere satıyorlar, biz de onlara destek oluyoruz. Hem sosyalleşiyorlar burada hem de ev ekonomilerine destek oluyorlar. Satışlarımız çok iyi, dışarıdan gelen vatandaşlar ürünlerimizi alıyor, yurt dışından gelenler yapılan ürünlerden alıyorlar, biz kadınlarımıza destek oluyoruz, günlük yevmiye veriyoruz, akşam 5’e kadar çalışıyorlar, onlar da burada çok yoruluyorlar. Günlük 600 lira yevmiye alıyorlar" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN