Emeklilik bekleyenler dikkat! SGK uzmanı Özgür Erdursun aşama aşama anlattı: Emeklilik müracaatı nasıl yapılır?

Emeklilik bekleyenler dikkat! SGK uzmanı Özgür Erdursun aşama aşama anlattı: Emeklilik müracaatı nasıl yapılır?

Emeklilik hayali kuranlar, emeklilik bekleyenler dikkat! Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik müracaatının nasıl yapılacağını aşama aşama anlattı. Peki emeklilik müracaatı nasıl yapılır? İşte Erdursun’un yazısı...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik bekleyenler için yazdı. Emeklilik aşamalarını ve müracaatını aşama aşama anlattı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda emeklilere, emeklilik müracaatının nasıl yapılacağını maddeler halinde sıraladı.

Özgür Erdursun’un konu ile ilgili yazısı şöyle:

“EMEKLİLİK AŞAMASI VE MÜRACAATI

1- Emeklilik için ilk işe başlama tarihine göre SSK-Bağ/Kur-Emekli Sandığı-Banka Sandığından son 2520 güne bakılarak hangisinden emekli olacak ise sigortalılık süresi ve prim gününün tamamlandığı kontrol edilir.

2-️ Prim günlerinde çakışma-başkasına ait gün-ay içinde 30 günden fazla gün olup olmadığı-yılda 360 günün üstünde prim varsa bu fazlalığın dikkate alınmayacağı ve buna göre silinmesi gereken günler tespit edilerek emeklilik için kendisinden istenen prim gününün tamamlanıp tamamlanmadığı tekrar kontrol edilir.

3- Emeklilik için Ko:8 Emeklilik nedeniyle işveren tarafından işten çıkış işlemi gerçekleştirilir..

4-️ Çıkış sonrası emeklilik müracaatı e-devlet siteminden-bizzat kuruma giderek ya da iadeli taahhütlü posta ile emeklilik formunun kuruma gönderilmesi ile yapılır.

5- E-devlet üzerinden yapılacak ise, e-devlet sisteminin içinde ''Gelir-Aylık-Ödenek'' bölümüne girerek sağ üstte ''Yeni başvuru'' müracaat sistemine giriş yapılır..

6- Burada 4A(SSK), 4B((Bağ-Kur), 4C(Emekli Sandığı) belirlenir

7-️ Yaşlılık aylığı olarak belirlenir

8-️ Telefon-Adres-mail bilgileri kontrol edilir

9-️ Emekli Maaşı hangi bankadan alınacak ise belirlenir, al bölümünde banka şubesi belirlenir

10- Bilgiler tekrar kontrol edilir, bilgilerde sorun yoksa başvuru yapılır.

11-️ Tekrar aynı işletmede çalışmaya devam edilecek ise, işveren tarafından aynı gün ertesi güne SGDP ile işe giriş işlemi yapılır.

11-Kullanılmayan yıllık izinlerin ücreti, kıdem tazminatı işveren tarafından ödenir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN