Emekliler müjde! Şehirlerarası otobüslerde emekliye indirim geldi: Bayramda memlekete ucuza gideceksiniz

Emekliler müjde! Şehirlerarası otobüslerde emekliye indirim geldi: Bayramda memlekete ucuza gideceksiniz

Emeklilere gelen müjdelerin arkası kesilmiyor! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarının ardından bir müjde daha verildi. Resmi Gazete’de yayımlandı. Şehirlerarası otobüslerde emekliye indirim geldi...

Emekliler için güzel haberler hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Artık emekliler şehirlerarası otobüsleri de indirimli kullanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler için sevindirici haberleri duyurdu. 17 Mayıs'ta "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, emeklilere sağlıktan seyahate, haberleşmeden ulaştırmaya kadar birçok alanda yeni desteklerin hayata geçirileceğini belirtmişti.

EMEKLİLERE İNDİRİMLER DEVAM EDİYOR

Bakan Işıkhan, emeklilerin tüm illerde bulunan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi %15 indirimli faydalanabileceğini açıkladı. Bu yeni düzenleme, emeklilerin konaklama ihtiyaçlarını daha ekonomik bir şekilde karşılamalarını sağlayacak.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLERDE %20 İNDİRİM

Emeklilere özel indirimler konaklama ile sınırlı kalmıyor. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve karayolu taşıma yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte şehirlerarası otobüslerde emekli yolculara %20 indirim uygulanacak. Bu yeni düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacağı belirtildi.

İNDİRİMLER NASIL UYGULANACAK?

Şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler, emekli olduğunu belgeleyen yolculara, Ulaştırma Bakanlığı'na bildirilen tarife üzerinden %20 indirim yapmak zorunda kalacak. Ayrıca bu hükme uymayan taşıma şirketlerine her bir ihlal için 5 uyarı verileceği de belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN