Ekmek satışlarında yeni dönem! Artık zorunlu oluyor: Tüm ekmekler bu şekilde satılacak

Ekmek satışlarında yeni dönem! Artık zorunlu oluyor: Tüm ekmekler bu şekilde satılacak

Türkiye'de sofralardan eksik edilmeyen tek ürün olan ekmek artık bu şekilde satılacak. Türk Standartları Enstitüsü’nün hazırladığı düzenleme doğrultusunda ekmeklerin artık bu düzenlemeye göre satışa çıkarılacağı belirtildi. Tüm ekmeklerde zorunlu hale getiriliyor. İşte tüm detaylar…

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) tarafından hazırlanan düzenleme doğrultusunda satış Yapılan ekmeklerin üretildiği fırının adı, üretildiği tarih ve saat ekmeklerin üzerinde yazılı bir şekilde satışa çıkarılacak. Ekmek satışları ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçirilirken belirli bir standart doğrultusunda satış yapılabileceği aktarıldı. Bu doğrultuda ekmeklerin iyi kabarması, iyi pişirilmesi ve yanlış olmaması şartları da ekleniyor.

ARTIK BU ŞEKİLDE SATILACAK

Satışa çıkarılan ekmeklerin üzerindeki ambalajların ve etiketlenme sürecinin uygun kriterlere göre yapılacağı belirtildi. TSE doğrultusunda belirtilen düzenleme ile birlikte tüketicilerin Merak ettiği her türlü bilginin ambalaj üzerinde yer alması gerekmektedir. Bu bilgiler arasında 10 türü, üretim tarihi, son kullanma tarihi veya raf ömrü gibi detaylarda yer alıyor. Ambalajsız ekmeklerin ise el değmeden ya da kağıda sarılarak ya da poşet içerisine konularak satışa çıkarılacak aktarıldı.

ekmekler-1.jpg

EK MALİYET TEDİRGİN EDİYOR

Yeni düzenlemeler tüketiciler tarafından olumlu karşılanırken fırıncılar bu duruma tepki gösterdi. ATV Haber’e açıklamalarda bulunan Fehmi Aksüner, "Sıcak satış varken, soğuk satıştan kim faydalanır? Müşteri rahatça ekmeğini almak ister. Akşamdan kalan ekmeği biz sabah satamayız. Sıcak çıkan ekmeği bekletemeyiz. Kimse almaz." sözlerini dile getirdi.

Ekmek satışında yeni dönem! Artık böyle satılacak - Haberlisin

Bir diğer fırıncı İshak Atış ise, paket ekmek yapmadıklarını belirterek ekmek için bir katkı maddesi de kullanılmadığına dikkat çekti. Yeni etiket düzenlemesinin ek maliyet getireceğini ifade eden Atış, bu düzenlemelerin işleri zorlaştıracağını ve maliyet artışına neden olacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN