Ehliyet sınavına girecekler dikkat o kural artık kaldırılıyor! Bu tarihten sonra köklü değişiklik yapılacak

Ehliyet sınavına girecekler dikkat o kural artık kaldırılıyor! Bu tarihten sonra köklü değişiklik yapılacak

Ehliyet sınavına girmeye hazırlanan milyonlarca adayı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Yayınlanan tarihten itibaren sınav sisteminde köklü değişiklik yapılacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ehliyet alma hazırlığında olan adaylara müjdeli bir haber duyuruldu. Edinilen bilgilere göre direksiyon sınavındaki bazı zorlu alanlarda değişikliğe gidilecek. Öyle ki L park kuralı kaldırılırken, paralel parkta ise gevşetilmiş kurallar uygulanacak. Öte yandan iki farklı güzergah sisteminin getirileceği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

yeni-proje-9.jpg

DİREKSİYON SINAVLARINDA DEĞİŞİKLİK

Halk TV'de yer alan habere göre, Ocak 2025'te yürürlüğe girecek olan yeni yönetmelikle birlikte, direksiyon sınavlarında önemli değişiklikler yapılmaya hazırlanıyor. İşte sınav süreleri, park etme teknikleri ve güzergahlarında yapılan değişikliklerin detayları:

Paralel Parkta Ek Şans: Yeni düzenleme ile sürücü adaylarına paralel parkı başarıyla yapamazlarsa bir ek şans daha tanınıyor. Artık direksiyon sınavında paralel parkı iki kez deneme hakkına sahip olacaklar.

L Park Artık Geçmişte: 'L park' adı verilen park tekniği, yerini oval bir alandan ardından dar bir alana geri geri park etme işlemine bırakıyor. Bu yeni teknikte de adaylara iki deneme hakkı verilecek.

Sınav Süresi Arttı: Yönetmelikle birlikte sınav süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarıldı. Bu süre artışıyla adaylar, sınavın her aşamasını daha rahat ve kontrollü bir şekilde tamamlayabilecekler.

yeni-proje-10.jpg

Daha Az Aday, Daha Fazla Dikkat: Sınav güvenliği ve değerlendirme kalitesini artırmak amacıyla aynı gün içinde sınava girebilecek aday sayısı 12'den 10'a düşürüldü. Bu değişiklikle her sürücü adayına daha fazla dikkat ve değerlendirme süresi ayrılacak.

Çift Güzergah Seçeneği: Yeni düzenlemeyle birlikte sınavlar için iki farklı güzergah belirlenecek. Adayların hangi güzergahta sınava gireceği ise komisyon tarafından kura ile belirlenecek.

Bu köklü değişikliklerle birlikte sürücü adayları, ehliyet sınavına daha iyi hazırlanabilecek ve sınav sürecinde daha adil bir değerlendirme ile karşılaşabilecekler. Ocak 2025'te yürürlüğe girecek olan yeni yönetmelik, sürücü adayları için önemli bir dönüm noktası olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN