Dünyayı dolandıran kripto vurguncusu Szakacs İstanbul'da yakalandı: Vatandaş olup 'Emre Avcı' ismini almış

Dünyayı dolandıran kripto vurguncusu Szakacs İstanbul'da yakalandı: Vatandaş olup 'Emre Avcı' ismini almış

Dünyadaki en büyük kripto vurguncusu olduğu iddia edilen İsveç vatandaşı Andreas Szakacs'ın İstanbul'da gözaltına alındığını ortaya çıktı. Türk vatandaşı olduktan sonra Emre Avcı ismini alan Szakacs'ın Omegapro adlı şirkette yüzde 300 kâr vadiyle binlerce kişiyi dolandırdığı iddia ediliyor.

Dünyanın en büyük kripto vurgunlarından birini yaptığı iddia edilen İsveç vatandaşı Andreas Szakacs, İstanbul Beykoz'da yakalandı.

Gazeteci Timur Soykan, Birgün gazetesindeki köşesinde, Szakacs'ın Türk vatandaşı olduktan sonra Emre Avcı adını aldığını belirterek Dubai merkezli kurdukları Omegapro isimli şirkette yüzde 300 kâr vaadiyle insanları dolandırdığını kaydetti.

PONZİ YÖNTEMİYLE MİLYONLARCA İNSANI DOLANDIRDI

Szakacz’ın ponzi yöntemiyle vurgun yaptığını yazan Soykan; Kolombiya, Meksika, Nikaragua, Arjantin, Şili, Hong Kong, Singapur, İngiltere, Fransa, Belçika, Nijerya, Kongo, Hindistan, Güney Kore’nin arasında olduğu çok sayıda ülkede temsilcileri olan şirketi 2,5 yıl içinde 3 milyon insanı ikna ettiğini yazdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN