Dünyanın aradığı canlı Sivas'ta ortaya çıktı! Fare sanıp sakın zarar vermeyin: Çok nadir görülüyor

Dünyanın aradığı canlı Sivas'ta ortaya çıktı! Fare sanıp sakın zarar vermeyin: Çok nadir görülüyor

Dünyanın aradığı canlı Sivas’ta ortaya çıktı. Görüntü olarak fareyi anımsatan ve başta herkesin öldürmeye kalktığı bu canlı çok nadir görülüyor. İşte, özellikle doğa fotoğrafçılarını büyüleyen o canlı…

Sivas'ın Soğuk Çermik bölgesinde Belediye Başkanı Adem Uzun'un liderliğinde yapılan bir gezide, dünya üzerinde çok nadir rastlanan bir canlıya şahit olundu. İl merkezine 18 kilometre uzaklıkta, doğal yaşam alanında keşfedilen nesli tehlike altında olan ağaç yediuyuru (Dryomys nitedula), göz alıcı görüntüler eşliğinde belgelendi.

sivasta-agac-yediuyuru-1.jpg

DOĞA FOTOĞRAFÇILARI BÜYÜLENİYOR

Sivas Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Adem Uzun'un doğaseverlerle birlikte gerçekleştirdiği Soğuk Çermik gezisi sırasında, nadir bir kemirgen olan ağaç yediuyuru objektiflere takıldı. Bu olağanüstü buluş, doğa fotoğrafçılarını heyecanlandırdı ve bölgenin doğal zenginliklerine olan ilgiyi artırdı.

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, yediuyurunun sağlıklı olduğunu teyit ederek, doğal yaşam alanına geri bırakılmasını sağladı. Ancak, halkın bu nadir türe karşı bilinçli olması gerektiğini vurgulayarak, "Bu tür, yedili gruplar halinde dolaşmasıyla tanınır ve 'yediuyuru' ismini alır. Onlara zarar vermememiz çok önemli." dedi.

sivasta-agac-yediuyuru-2.jpg

NADİRLİĞİ KORUMA ÇAĞRISI

Ağaç yediuyuru, genellikle fareye benzediği için yanlışlıkla zarar görebiliyor. Bu sebeple, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve koruma altına alınması büyük önem taşıyor. Sivaslıların, bu nadir türü gördüklerinde dikkatli olmaları ve doğal yaşamına zarar vermemeleri gerekiyor.

Bu eşsiz keşif, Sivas'ın biyolojik çeşitliliğinin ve doğal zenginliklerinin korunması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN