Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde yetişkinlerin yeterince fiziksel aktivite yapıp yapmadığına dair bir araştırma yaptı. The Lancet Global Health'da yayınlanan araştırmaya göre, dünya üzerindeki 1 milyar 800 milyon yetişkinin yeterince hareket etmediği belirtildi. Her üç yetişkinden birinin fiziksel aktivite yapmadığı ortaya çıktı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünya genelinde yetişkinlere dair fiziksel aktivite araştırmasının sonuçlarını açıkladı. The Lancet Global Health'da yayınlanan araştırmaya göre yetişkinlerin yüzde 31'i yeterince hareket etmiyor.
Deutsche Welle'nin haberine göre, yetişkinlerde yetersiz fiziksel aktivite oranı Pasifik bölgesinde yüzde 48, Güney Asya'da yüzde 45 iken Batılı ülkelerde bu oran yüzde 28. Birleşik Arap Emirlikleri'nde yetişkinlerin yüzde 66'sı yeterince hareket etmezken, bu oran Malavi'deki yetişkinlerde yüzde 3'ün altında.
KADINLAR ERKEKLERE GÖRE DAHA HAREKETSİZ
Uzmanlara göre yetişkinlerin hareketsiz kalmalarında farklı sebepler rol oynuyor. Araştırmaya göre, kadınlar erkeklere göre daha hareketsiz. Kadınların yüzde 34'ü, erkeklerinse yüzde 29'u yeterince hareket etmiyor. 60 yaşın üzerindekiler de genç yetişkinlere göre daha az fiziksel aktivite yapıyor.
DSÖ Sağlık Teşvik Direktörü Rüdiger Krech araştırmanın sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Fiziksel hareketsizlik küresel sağlık için sessiz bir tehlike. Kronik hastalık yükünün artmasına neden oluyor" dedi.
DSÖ hali hazırdaki eğilimin devam etmesi halinde, 2030 yılına kadar yetersiz hareket eden yetişkinlerin oranının yüzde 35'e çıkacağı uyarısında bulundu.