Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail Başbakanlık ofisinin paylaşımına tepki: Soykırım suçunu örtbas etmeye çalışıyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail Başbakanlık ofisinin paylaşımına tepki: Soykırım suçunu örtbas etmeye çalışıyor

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanlık ofisinin Cumhurbaşkanı'na yönelik sosyal medya paylaşımlarına karşı sert bir açıklama yaptı. Bakanlık, bu ithamların suçluluk psikolojisinin bir yansıması olduğunu ve İsrail'in soykırım suçunu örtbas etmeye çalıştığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanlık ofisinin sosyal medyada Cumhurbaşkanı'na yönelik yaptığı paylaşıma ilişkin, "İsrail'in Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları, esasen suçluluk psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir." ifadesini kullandı. Bakanlık, bu tür açıklamaların arkasında yatan motivasyonları sorgulayarak, durumu eleştirdi.

Açıklamada, Türkiye’nin İsrail ve destekçilerinin uluslararası mahkemeleri itibarsızlaştırma çabalarını ibretle izlediği vurgulandı. Türkiye, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin işledikleri suçların hesabını uluslararası mahkemelerde vereceğini belirtti. Bakanlık, bu suçların uluslararası alanda da takip edileceğini ifade etti.

"İSRAİL SOYKIRIM SUÇUNU ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısını kabulüne yönelik olarak, "İsrail'in işlemekte olduğu soykırım suçunu örtbas etme çabası" olarak değerlendirildi. Bu bağlamda, Bakanlık, İsrail'in bu tür eylemlerinin yanı sıra, uluslararası alanda hesap verme yükümlülüğünden kaçamayacağını belirtti.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısını kabulüne ilişkin olarak İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamayı, İsrail'in işlemekte olduğu soykırım suçunu örtbas etme çabası olarak görüyoruz."

Bakanlık, Türkiye'nin bu süreçte Filistin halkının ve bölgedeki dost ve kardeşlerinin yanında durmaya devam edeceğini aktardı. Türkiye, bölgedeki adalet arayışını desteklerken, Filistin meselesine dair kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Bu açıklamalar, Türkiye'nin diplomatik duruşunu ve bölgedeki krizlere yaklaşımını net bir şekilde ortaya koyarken, uluslararası kamuoyuna da önemli bir mesaj vermiş oldu. Dışişleri Bakanlığı'nın tepkisi, iki ülke arasındaki ilişkilerdeki gerginliği artırma potansiyeline sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN