Davayı kazandı, iş merkezine giden tek yolu parçaladı: 700 esnaf mağdur!

Adana'da Sarıçam Belediyesi'nin imar düzenlemesiyle yapılan ve 54 iş yerinin olduğu iş merkezinin tek yolu olan sokağın asfaltı, arsa sahibinin belediyeye açtığı davayı kazanması sonucu parçalandı. Mağdur olan 700 esnaf, bir an önce sorunun çözülmesini bekliyor.

Adana'da Sarıçam Belediyesi'nin 2014 yılında Sarıçam ilçesi Yeni Mahalle'de bir arazinin köşe bölümünü imar anlaşmasıyla sokak yapması, yıllar sonra büyük bir soruna dönüştü. Mahalledeki 54 iş yeri bulunan iş merkezinin tek yolu olan sokağa 4386 numarası verildi.

9797884.jpg

İddiaya göre; sokağın imardan önceki arsa sahibi, Sarıçam Belediyesi'ne haklarını vermediği gerekçesiyle dava açtı. Yıllar sonra süren davayı arsa sahibi kazandı ve araziyi geri alarak iş makineleriyle asfaltı kaldırdı.

9797886.jpg

9 YIL SONRA GELEN ŞOK

9 yıldır iş merkezine çıkan tek sokaktan iş yerlerine giden esnaf, yolun parçalandığını görünce şaşkınlık yaşadıklarını belirtti. Durumu hemen belediyeye bildiren esnaf, bir an önce sorunun çözülmesini istiyor.

9797888.jpg

'ARSA SAHİBİ BİZDEN 6 MİLYON TL TALEP EDİYOR'

İş merkezinin başkanlığını yapan Uğur Taş (51), konuyla ilgili, "8 yıldır burada esnaflık yapıyorum. Burada 54 tane bağımsız iş yeri var. Sarıçam Belediyesi zamanında sokağın olduğu araziye imar izni vermiş. Uygulama süreci düzgün yürütülememiş ve arsa sahibiyle davalık olmuşlar. Vatandaş davayı kazanınca gelip yolu yıktırdı. İş yerlerimize giden tek yol bu. Arsa sahibi, bizden 6 milyon lira talep ediyor. Böyle bir gücümüz yok." dedi.

9797885.jpg

'700 ÇALIŞAN MAĞDUR'

Belediyenin kendi hatasını kabul ettiğini belirten Taş, "Ama şu an için çözüm bulamadı. 700 çalışan mağdur olmuş durumda. Araçlar buraya gelip gidemeyecek. Biz iş yerlerimize mal indiremeyeceğiz." diye konuştu.

9797887.jpg

'YOL OLMAZSA HAM MADDE NASIL GELECEK, İŞ NASIL YÜRÜYECEK?'

İş merkezinde plastik imalatı atölyesi işleten esnaf İsmail Çalışkan (41) ise, "54 dükkan ekmek yiyor burada. TIR, kamyon artık geçemeyecek. Çözüm bulunmasını ve yetkililerin bizi duymasını istiyoruz. Yol olmazsa, ham madde nasıl gelecek, iş nasıl yürüyecek? İşlerimiz tamamen duracak. Yolu olmayan dükkana, müşteri gelir mi? Bize bir yol göstersinler. Biz imarlı iskanlı iş yerimizde çalışamaz hale geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN