Damadını 15 bıçak darbesiyle öldüren sanığın ifadesi ortaya çıktı: Suçu işlerken 12 kez kalp krizi geçirmişim

Bursa'da damadını 15 farklı yerinden bıçaklayarak öldüren İsmail Hakkı Özen'in mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. Sokakta karşılaştıklarında damadının kendisine hakaret etmesiyle çılgına döndüğünü söyleyen Özen, "O suçu işlerken 12 kez kalp krizi geçirmişim hakim bey. Kalbime takılan toplam 10 stent ile şu anda yaşıyorum. Ayrıca onu öldürmesem; şu anda sanık olarak karşınıza çıktığım bu salonda müşteki olarak bulunabilirdim." dedi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Emek Adnan Menderes Mahallesi'nde damadı Ali Gürbüz'ü (35) 15 bıçak darbesiyle öldüren İsmail Hakkı Özen (60), Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında savunma yaptı.

9598955.jpg

6 suçtan kaydı olan damadının dolandırıcılık yaptığını öne süren tutuklu sanık Özen, "Ali, evli bir kadın ile dini nikahla yaşarken kızıma boşanması için baskı yapıp, şiddet uyguluyordu. Ailemize çok zarar verdi. Yaşanacakları tahmin ettiğim için kendisinden sürekli uzak duruyordum." dedi.

'SUÇU İŞLERKEN 12 KEZ KALP KRİZİ GEÇİRMİŞİM'

Olay günü sokakta karşılaştıklarında Gürbüz'ün kendisine hakaret ettiğini ifade eden Özen, "Çılgına döndüm, kendisini bıçakladım. O suçu işlerken 12 kez kalp krizi geçirmişim hakim bey. Kalbime takılan toplam 10 stent ile şu anda yaşıyorum. Ayrıca onu öldürmesem; şu anda sanık olarak karşınıza çıktığım bu salonda müşteki olarak bulunabilirdim. Pişmanım, tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

9598956.jpg

MAKTULÜN EŞİ YAŞADIĞI ŞİDDETİ ANLATTI

Mahkemede ifade veren Ali Gürbüz’ün eşi, maktulün evlendikleri günden itibaren kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığını, ayrıca dini nikahla birlikte yaşadığı kadını 3 çocuğu ile eve getirdiğini söyledi.

Maktulün ailesinin avukatı ise sanığın gerçekleri saptırdığını iddia ederek İsmail Hakkı Özen’in cezalandırılmasını talep etti.

9598957.jpg

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl haziran ayında, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Emek Adnan Menderes Mahallesi'nde İsmail Hakkı Özen ile damadı Ali Gürbüz arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüştü.

Özen, kızına boşanması için baskı yapan ve şiddet uygulayan damadını, yanında taşıdığı bıçakla önce boğazından sonra da vücudunun 15 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü.

9598954.jpg

POLİSİ ARAYIP 'DAMADIMI ÖLDÜRDÜM, BENİ ALIN' DEDİ

Cinayetin ardından polisi arayan İsmail Hakkı Özen, "Damadımı öldürdüm. Beni gelip alın" diyerek ihbarda bulunmuştu.

Gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan Özen, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

9598958.jpg

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Özen hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN