Dağın eteklerinde kendiliğinden yetişiyor! O kadar şifalı ki adı doktor: Her derde deva bitkinin hasadı başladı

Dağın eteklerinde kendiliğinden yetişiyor! O kadar şifalı ki adı doktor: Her derde deva bitkinin hasadı başladı

Şifa otunun hasadı başladı! O ilimizde topluyorlar ve 41 gün güneşte bekletiyorlar. Zorlu hazırlığın ilk adımı! O kadar şifalı ki, köylüler ona doktor diyor. Bu bitkinin yağı ve çayı yapılıyor. Her derde deva bitkinin hasadı başladı...

Adana’nın Feke ilçesinde köylüler, Toros Dağları eteklerinde yetişen ve doğanın şifalı otları arasında yer alan kantaronu toplayarak, şifa amaçlı kullanmak için günlerce güneşte bekletiyor.

Feke’nin Tapan bölgesinde bir araya gelen köylüler, kantaron otunun hasadını gerçekleştirdi. Özellikle kadınlar, bu şifalı bitkiyi toplarken hem sağlıklarına katkı sağlıyor hem de ev ekonomilerine destek oluyor. Kantaron otunun hasadı köylüler için adeta bir gelenek haline gelmiş durumda.

DOĞADAN GELEN ŞİFA: KANTARON YAĞI

Adana’da köylülerin şifalı ot "kantaron" hasadı başladı

Yaz aylarını Feke’de geçiren ve kantaron yağının şifalı olduğunu belirten Ayşe Bilgiç, “Kantaron yağı ve çayını kullanıyoruz. Kantaronun çiçek kısımlarını zeytin yağı ile 41 gün güneşte bekletiyoruz. Bunu süzüp açık yarada kullanıyorum. Çayını mide sorunları için kullanıyoruz. İlaçların hepsinin yan etkisi var ama bu yağın yok ve doğadan gelen şifa diyoruz” şeklinde konuştu.

KADINLAR KOOPERATİFTE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Hilal Köz ise kantaron otunun bu yıl kadınlar tarafından ekonomiye kazandırıldığını ve kooperatif bünyesinde satıldığını belirterek “Kantaron otunu kooperatif bünyesinde hasat yaptık. Şifa doktoru olarak bilinir. Elimizden düşmeyen bitki ilaç olarak kullanırız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN