Cüzdanında temassız kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor! Tarih belli oldu

Cüzdanında temassız kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor! Tarih belli oldu

Elinizde temassız kredi kartı bulunuyorsa bu uyarıyı sakın gözden kaçırmayın. Temassız kredi kartı olan tüm vatandaşları ilgilendiren o tarih açıklandı. BDDK kredi kartlarını temassız kullanan vatandaşların işlem limitinde yeni uygulamaya geçiyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de milyonlarca kredi kartı kullanıcısı bulunurken kartını temassız olarak kullanan vatandaşlara yeni bir açıklama geldi. BDDK tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Kredi kartlarının temassız işlem limitinin yükseltildiği duyuruldu. İşte tüm detaylar…

İŞLEM LİMİTLERİ YÜKSELTİLİYOR

Son yıllarda yüksek enflasyon nedeniyle paranın alım gücünü düşürdüğü görülürken küçük alışverişlerde bile kredi kartları ile ödeme sistemi karşımıza çıkıyor. 750 TL olan mevcut temassız ödeme limiti günlük alışverişlerde yetersiz kalınca BDDK'da kolları sıvadı. Bu nedenle tüketicilerin temassız ödeme limitinin yükseltilmesi yönünde gelen taleplerde geri çevrilmedi.

kredi-karti-kapak-1.jpg

BANKALARA YAZI GÖNDERİLDİ

Temmuz ayına Kısa bir süre kala BDDK tüm kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren bir karara imza attı. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren kredi kartı ve banka kartlarında temassız ödeme ile işlem yapan vatandaşların şifresiz işlem limitini 750 TL'den 1500 TL'ye yükseltilmesine karar verildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan karar ile birlikte ısı bankalara yazı gönderildi. Yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla devreye alınacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN