Bursa'da ormana giriş yasağı

Bursa'da ormana giriş yasağı

Bursa'da yaşanabilecek yangınlara karşı 3 ay süreyle ormanlara giriş, mesire alanlarında ateş yakmak ve orman çevresinde mola vererek piknik yapmak yasaklandı.

Orman yangınlarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Adana'da meydana gelen anız yangını tarım arazilerini de yakarken yetkililer yangınlara karşı önlem almaya çalışıyor. Bursa Valiliği'nden gelen açıklamaya göre, yangınların engellenebilmesi için ormanlara giriş yasağı getirilmesi gerekiyor. Valilik, Bursa'da ormanlara girişi ve orman çevresinde ateş yakmayı 3 ay süreyle yasakladı.

Valilik açıklamasında, yaz mevsiminin başlamasıyla bölgede sıcaklık değerlerinin arttığı, buna bağlı olarak oluşan olağanüstü hava durumları nedeniyle, büyüme olasılığı yüksek orman yangınlarının ortaya çıkabileceğinin değerlendirilmesi üzerine, yangın riskine karşı ormanlara girişlerin 3 ay süreyle yasaklandığı kaydedildi.

Bursa Valiliği’nce yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74’üncü maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9 ve 66’ncı maddeleri uyarınca Bursa ili sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler 1 Temmuz– 1 Ekim 2024 tarihleri arasında yasaklanmıştır. Tabiat ve orman parklarına girişler ile Avlanma İzin Belgesi sahipleri veya av turizmi kapsamında Bakanlık görevlisi eşliğinde yapılan av organizasyonlarına katılanlar hariç, ilimizde tüm ormanlık alanlara yetkililerden başkasının girmesine müsaade edilmeyecektir. İlimizdeki piknik, mesire yerleri veya Orman Parkları işleticileri taahhütname ve sözleşme hükümlerine istinaden faaliyetlerine devam etmekle birlikte, bu alanlarda tedbir amacıyla mangal ve benzeri her türlü ateşli piknik yapmak yasaklanmıştır. Orman çevresinden veya içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN