Bu köyde 1923'den beri kimse yaşamıyor! Ege'nin 3.000 yıllık gizli cenneti, yerli yabancı herkes görmek için akın ediyor

Bu köyde 1923'den beri kimse yaşamıyor! Ege'nin 3.000 yıllık gizli cenneti, yerli yabancı herkes görmek için akın ediyor

1923 yılından bu yana bu köye kimse ayak basmıyor 3000 yıllık gizem cenneti aratmıyor. Ege'nin saklı kalmış cenneti yerli ve yabancı turistlerin yeni gezi noktası olacak. Geçmişte canlı bir yerleşim yeri olarak karşımıza çıkan bu köy şimdilerde sessizliğin hakim olduğu huzur dolu bir ortam sunuyor. İşte Ege'nin gizli kalmış cenneti…

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer alan ve bir zamanlar oldukça hareketli Bir Köy olarak bilinen Kayaköy, şimdilerde mistik havası ve sessizliği ile herkesi büyülüyor. 1923'te nüfus mübadelesi sırasında terk edilen köy 3.000 yıllık tarihi ışık tutan taş yapılarıyla dikkat çekiyor. Hayalet Köy olarak anılan bu yer Osmanlı döneminden kalma 700'ün üzerinde taş ev, kilise ve şapelin bulunduğu muhteşem bir ortam sunuyor. Yıllara meydan okuyan bu köy UNESCO tarafından 'Dünya Dostluk ve Barış Köyü' olarak ilan edildi. Her yıl günlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan bu köy geçmişin izlerini gözler önüne seriyor.

KAYAKÖY NEREDE?

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı bir köy olarak karşımıza çıkan Kayaköy Türkiye'nin güneybatısında yer alıyor. Fethiye merkeze yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan köy dağlarla çevrili etkileyici bir ortam sunuyor. Ege Denizi'ne oldukça yakın olan bu köy doğa ile iç içe bir yaşam sunuyor.

KAYAKÖY - FETHİYE'NİN BÜYÜLEYİCİ HAYALET KÖYÜ | Biz Evde Yokuz

KAYAKÖY’E NASIL GİDİLİR?

Kayaköy'e gitmek isteyenler için ulaşım son derece basit oluyor. Fethiye'den kalkan minibüsler ve dolmuşlar ile kısa süre içerisinde köye ulaşım sağlayabilirsiniz. Kendi aracıyla Gelmek isteyenler ise Fethiye merkezden Kayaköy tabelalarını takip ederek 15-20 dakikalık bir süre içerisinde köye ulaşabilmektedir. Bunun yanı sıra tatil köyleri ve oteller tarafından düzenlenen turlar ile de Kayaköy ziyareti gerçekleştirilebilir.

KAYAKÖY - FETHİYE'NİN BÜYÜLEYİCİ HAYALET KÖYÜ | Biz Evde Yokuz

KAYAKÖY’DE NE YAPILIR?

Kayaköy, ziyaretçilerine çeşitli aktiviteler sunmaktadır. İşte Kayaköy’de yapabileceğiniz bazı şeyler:

Tarihi Yürüyüşler: Osmanlı dönemine ait taş evler arasında yürüyüş yaparak köyün mistik atmosferini keşfedebilirsiniz.

Fotoğrafçılık: Harabeler ve doğal güzellikler fotoğraf severler için harika kareler sunar.

Afkule Manastırı: Denizden 400 metre yükseklikteki bu manastır, manzarası ve tarihi dokusuyla görülmeye değer.

Doğa Yürüyüşleri: Kayaköy'ün çevresindeki patikalarda doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Kültürel Turlar: Yerel rehberler eşliğinde köyün tarihi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Fethiye Kayaköy Gezi Turu. Fethiye Turları & Fethiye Aktiviteleri

KAYAKÖY TURİSTİK Mİ?

UNESCO tarafından 'Dünya Dostluk ve Barış Köyü' ilan edilen bu köy uluslararası alanda tanınan muhteşem bir ortam sunuyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan bu köy yaz aylarında turist akınına uğrarken kültürel ve tarihi zenginlikleri ile dikkat çekiyor.

KAYAKÖY’DE NE VAR NE YOK?

Rumlardan kalma evler, kiliseler, şapeller ve okul gibi birçok tarihi yapı bulunan Kayaköy’de sürekli ikamet eden kimsenin bulunmamasının yanı sıra tamamen terk edilmiş olmasına rağmen köyün etrafında birkaç kafe ve restoran bulunuyor. Bunun yanı sıra hediyelik eşya satan küçük dükkanlardan da muhteşem bir alışveriş yapabilirsiniz.

Kayaköy Hakkında

KAYAKÖY’DE HANGİ ETKİNLİKLER YAPILIR?

  • Sanat Çalıştayları
  • Yoga ve Meditasyon Kampları
  • Fotoğraf Turları
  • Trekking ve Doğa Yürüyüşleri

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN