Bu Kız Kulesi İstanbul'da değil Karadeniz'de! Yunanistan bile kıskanıyor: Güzelliği mest etti

Bu Kız Kulesi İstanbul'da değil Karadeniz'de! Yunanistan bile kıskanıyor: Güzelliği mest etti

Bu Kız Kulesi İstanbul'da değil, Karadeniz'de! Güzelliği, görenleri adeta mest ediyor! Yunanistan bile kıskanıyor...

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, Ordu ilindeki turizm alanlarını daha cazip hale getirme çabaları kapsamında hayata geçirdiği Fatsa Fener Adası, bu sezonda da büyük ilgi görüyor. Fatsa açıklarında yer alan kayalıklarda gerçekleştirilen eşsiz doğa dostu proje, hem yerli hem de yabancı turistlere yeni bir deneyim sunuyor.

FATSA FENER ADASINA YOĞUN İLGİ

fatsa-fener.webp

Fatsa Fener Adası, doğayla uyumlu tasarımıyla dikkat çekiyor. Her gün düzenlenen tekne seferleriyle adayı ziyaret eden vatandaşlar, muhteşem manzaranın keyfini çıkarırken deniz ortasında unutulmaz anlar yaşıyor. Proje, ziyaretçilere ahşap zemin üzerinde 150 kişilik açık alan, kafe, seyir terası, dürbünler, balık izleme havuzları ve kuş gözlem noktaları gibi birçok olanak sunuyor.

Yerli turistler, yeni deneyimler yaşadıkları Fatsa Fener Adası'na ilişkin memnuniyetlerini dile getiriyor. Vatandaşlar, "Çok güzel bir yer olmuş. Fatsa’mıza çok güzel bir değer ve güzellik katmış. Böyle bir yerin turizme kazandırılmasından çok mutlu olduk. Ordu’da gezebileceğimiz farklı alanların olması, bizim için farklı aktivite alanlarının olması bizi sevindiriyor. Bu hizmeti bize sunduğu için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanıyor.

Fatsa Fener Adası, Türkiye'de İstanbul’daki Kız Kulesi, dünya genelinde ise Hırvatistan’daki Korkya Fener Evi, Molo Adası, Porfer Adası, Seveti Adası ve İsveç’teki Pater Noster Adası gibi örneklerle benzer özellikler taşıyor. Bu projeyle Ordu'nun turizm potansiyeli artırılırken, Fatsa Fener Adası, bölgenin yeni turistik cazibe merkezi haline geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN