Bu çay ocağında siyaset konuşmak ve küfür etmek yasak! Yasağın gerekçesini duyanlar hak verdi

Bu çay ocağında siyaset konuşmak ve küfür etmek yasak! Yasağın gerekçesini duyanlar hak verdi

Çay evi işletmecisi, sıra dışı bir uygulama başlatarak müşterilerine 'küfürlü konuşma' ve 'siyaset yapma' yasağı getirdi. İşte detaylar...

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki bir çay evinin sahibi; camlara, duvarlara ve masalara, "Küfürlü ve siyaset konuşmayınız!" uyarı yazısı astı. Toplumda kalp kırgınlığının önüne geçmek istediğini vurgulayan işletme sahibi Serdar Aktaş, "Kişilerin toplumda birazcık hareketlerine ve konuşmalarına dikkat etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"HUZURSUZLUK ÇIKARMANIN GEREĞİ YOK"

Anadolu Gazetesi'nden Murat Bölük'ün haberine göre, yıllardır çay evi işletmeciliği yaptığını söyleyen Serdar Aktaş, zamanla müşterilerin de buna alıştığını söyledi. Serdar Aktaş, uyarı yazısını koyma gerekçesini şöyle anlattı:

"İki arkadaş oturuyor, siyaset konuşmaya başlıyor. Canciğer, akraba, kardeş. Birbirlerine düşüyorlar. Huzursuzluk çıkarmanın bir gereği yok. Siyasetçiler zaten oturdukları yerden kendi keyiflerini sürüyorlar. Ekranlar karşısında bile birbiri ile kavga edenler dışarıda iş konuşuyorlar, yemek yiyorlar.

Bunlar bir küsüyor bir daha yok. Küfür olmuyor sokak ortasındasın. Kişilerin toplumda birazcık hareketlerine ve konuşmalarına dikkat etmesi gerekiyor diye düşündüm ve böyle bir yazı asma gereği duydum ve nezih bir ortam oluşturmaya çalıştım."

"Peki, artık siyaset konuşulmuyor mu?" sorusuna da cevap veren Serdar Aktaş, müşterilerin de birbirlerini ikaz ve kurala uymayı teşvik ettiğini söyledi. Serdar Aktaş, müşterilerin, "Bak burada siyaset konuşmak yasak, girmeyelim bu konulara" dediklerini aktararak, "Bu kural bizim için de geçerli. Tatsızlık çıkmasına gerek yok" diye konuştu.

ankara-etimesgut-cay-evinde-siyaset-ve-kufurlu-konusmak-yasak.jpg

"SİYASET MENFAAT ÇIKARLARINA DÖNÜŞTÜ"

Siyasetin menfaat çıkarlarına dönüştüğünü ve toplumun gündelik yaşamda karşılaştığı zorlukları da dile getiren Serdar Aktaş, küçük esnafın zor günler geçirdiğini, kiraların yükseldiğini ve insanların alım gücünün azaldığını belirtti.

Serdar Aktaş, "10 TL'ye çay veren bir esnaf olarak, bu fiyatı bile pahalı bulanlar oluyor. Gaz ve su faturaları oldukça yüksek. Buna rağmen güler yüzle ve tatlı dille müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN