Bayraktar TB3, 295 saat havada kaldı! Görüntüler paylaşıldı

Bayraktar TB3 SİHA, 31'inci uçuş testini de başarıyla tamamlayarak toplam uçuş süresini 295 saate yükseltti. Bu testler TB3 SİHA'nın performans sınırlarını zorlayarak zorlu koşullarda dahi görevini yerine getirebilme yeteneğini gösterdi.

Bayraktar TB3, Orta ve Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testi'ni de başarıyla geçti. Testlerin tümünü başarıyla tamamlayan Milli SİHA’nın toplam uçuş saati 295 oldu. Bu testler TB3 SİHA'nın performans sınırlarını zorlayarak zorlu koşullarda dahi görevini yerine getirebilme yeteneğini gösterdi.

pppppppp.jpg

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, haberi sosyal medya hesabından paylaştı.

20 Aralık 2023'te yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla havalanan milli SİHA, 31 saat havada kalarak 5 bin 700 kilometre yol katetmeyi başarmıştı. Bu sayede, muazzam menzili ile dikkat çeken Bayraktar TB3, sahadaki hakimiyetini daha da genişletiyor.

Son olarak, 26 Mart 2024'te Bayraktar TB3 SİHA, Aselsan tarafından geliştirilen ASELFLIR-500 ile donatıldı. Dünyadaki muadillerine göre en yüksek performansa sahip olan bu gözetleme ve hedefleme sistemi, milli SİHA'mıza önemli bir yetenek kazandırdı.

Elektro- Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi entegrasyonu da başarıyla tamamlanan Bayraktar TB3, her geçen gün daha da güçleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN