Bakan Tunç açıkladı: Artık 3 yıl hakim ve savcı yardımcılığı olacak

Bakan Tunç açıkladı: Artık 3 yıl hakim ve savcı yardımcılığı olacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bu yıldan itibaren eylül sonunda hukuk mesleklerine giriş sınavını ilk kez yapacağız. Hakim, savcı yardımcılığı sistemine geçtik. Onun sınavını da yaptık. 1000 hakim ve savcı yardımcımız bu sene itibarıyla görevlerine başlayacaklar. Artık 2 yıl süren hakim, savcı adaylığı yerine 3 yıl süren hakim ve savcı yardımcılığı olacak" açıklaması yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Tunç, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunlarının son 4 yılda hakim ve savcılık sınavlarında ilk üçte yer aldığını ifade ederek emeği olanlara teşekkür etti. Tunç, bu yıldan itibaren eylül sonunda hukuk mesleklerine giriş sınavının ilk kez yapılacağını belirterek, Hakim, savcı yardımcılığı sistemine geçildiğini açıkladı. Bakan Tunç, artık 2 yıl süren hakim, savcı adaylığı yerine 3 yıl süren hakim ve savcı yardımcılığı olacağını belirtti.

'HAKİM, SAVCI YARDIMCILIĞI SİSTEMİNE GEÇTİK'

Hukuk fakültelerinden mezun olan savcı, hakim, avukat adaylarının bundan sonra artık hukuk mesleklerine giriş sınavıyla karşı karşıya kalacaklarını dile getiren Tunç, kontenjanların 190 binden 120 bine yükselttiklerini ifade ederek "Öğrencilerin iyi bir eğitim alsınlar ve sonrasında da bir süzgeçten geçirerek hukuk mesleklerine adım atsınlar istiyoruz. Ve bu yıldan itibaren eylül sonunda hukuk mesleklerine giriş sınavını ilk kez yapacağız. Hakim, savcı yardımcılığı sistemine geçtik. Onun sınavını da yaptık. 1000 hakim ve savcı yardımcımız bu sene itibarıyla görevlerine başlayacaklar. Artık 2 yıl süren hakim-savcı adaylığı yerine 3 yıl süren hakim ve savcı yardımcılığı olacak. Usta-çırak ilişkisi içerisinde tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında yetişecek olan genç hukukçularımız, kürsüde daha başarılı olacaklar" dedi.

'HUKUK DEVLETİNİ GÜÇLENDİRDİK'

Son 22 yılda yargıda ve hukukta yapılan hizmetleri anlatan Bakan Tunç, anayasada yapılan değişikliklerle hukuk devletini güçlendirdiklerini söyledi. Tunç "Gerçekleştirilen reformlarla hak arama özgürlüğünü genişlettik. Mevzuatı büyük ölçüde çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirdik. Yargı teşkilatımızın fiziki imkanlarını arttırdık, teknolojik imkanlarını artırdık." ifadelerini kullandı.

tt444.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN