Bahçeli, Dem Partililerle tokalaşmıştı: Uzattığım el milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti liderleriyle tokalaşmasına ilişkin, "Uzattığım el milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. Uzattığım el ilk Meclis'in ve Sayın Cumhurbaşkanımızın isabetli sözlerinin meşale gibi yanan aydınlığıdır. Uzattığım el, 'gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın, gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin' temennisi ve teklifidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, 1 Ekim'de Meclis yasama yılı açılışında DEM Parti liderleriyle tokalaşması hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Uzattığım el milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. Uzattığım el ilk Meclis'in ve Sayın Cumhurbaşkanımızın isabetli sözlerinin meşale gibi yanan aydınlığıdır. Uzattığım el, 'gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın, gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin' temennisi ve teklifidir. Biz gelişigüzel, keyfe keder anlık dürtülerle dümenden ve düzenden el uzatmayız. Biz durduk yere el vermeyiz, öylesine yerimizden kalkıp el sıkmanın merakına teşebbüs etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Doğru siyasete sımsıkı bağlıyız. Mücadelemizi ahlak zemini üzerinde yürütmeyi sürdürüyoruz.

Nereye gideceğimizi bilmiyorsak takip edeceğimiz herhangi bir yolun hiçbir ehemmiyeti yoktur. Attığımız adımlar geriye gitmeden sürekli ileriye doğru olmalıdır. Bunu yaparken sağ duyunun yörüngesinden ayrılmamak lazımdır.

'KUTUPLARI AŞINDIRAN SİYASET DOĞRUDUR'

Bütün ayrılıkları bir kenara koyalım. Kutupları aşındıran siyaset doğrudur. Bekamıza namlu çevrilmişken birlik içinde olmalıyız. Kutuplaşmayı giderme hedefindeyiz. Siyaseti menfaat ekseni üzerinde görenlerden olmadık, olmayız. Doğru siyaset, toplumu uzlaştıran ahlaklı siyasettir. Sınıflı bir toplum yapısını reddediyoruz.

Siyasette hiçbir partiyle kategorik olarak alıp veremeyeceğimiz bir şey yoktur. Sert veya yumuşak tavrımız fertlerin fikir ve düşünce kapasiteleriyle sınırlıdır.

Siyaset bir savaş biçimi değildir. Konuşup çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok.

Bu Meclis mazlum halkların umududur. Cumhurbaşkanımızın Meclis açılışındaki sözleri dikkate değerdir.

'DEM'E UZATTIĞIM EL 'TÜRKİYE PARTİSİ OLUN' TEKLİFİDİR'

MHP Genel Başkanı olarak DEM sıralarına giderek elimi uzattım. Doğaçlama olmayan bu iyi niyetli tutumu siyasi nezaketten öte önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı çarpışması ve yeni anayasa için cephe genişletme çabası olarak görenler mayın tarlasında söğüt gölgesi arayan zavallı biçarelerdir.

Uzattığım el milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. Uzattığım el ilk Meclis'in ve Sayın Cumhurbaşkanımızın isabetli sözlerinin meşale gibi yanan aydınlığıdır. Uzattığım el, 'gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın, gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin' temennisi ve teklifidir.

Biz gelişigüzel, keyfe keder anlık dürtülerle dümenden ve düzenden el uzatmayız. Biz durduk yere el vermeyiz, öylesine yerimizden kalkıp el sıkmanın merakına teşebbüs etmeyiz. DEM'e evvela düşen sorumluluk, uzanan bu samimi elin kıymet hükmünü anlaması, dahası Türkiye partisi olması yönünde bir eşik olarak algılayıp değerlendirmesidir.

'ÖZGÜR BEY'İN ÖZEL HAYATI İLE İLGİLİ İDDİALAR SİYASETİMİZN KONUSU OLAMAZ'

Özgür Bey'in özel hayatı ile ilgili iddialar siyasetimizin konusu olamaz. FETÖ taktiklerinin, şerefsiz hamlelerin tamamen karşısındayız. Biz CHP siyaseti ile ilgiliyiz. Bunun dışında ne söylenirse söylensin kulaklarımızı kapattık. Bel altı vuruşlar, izansız ispatlar ne işimize gelir ne de gündemimize girer. Kara kampanyalar çirkin dedikodular ayağımızın altındadır ve bizim için yok hükmündedir. Başka türlüsü hem insani hem ahlaki değildir. Duruşumuzdan başka anlamlar çıkarmak zırvalıktır.

'TÜRKSÜZ ANADOLU CEHENNEMİN DİĞER ADIDIR'

Türkiye böylesine karanlık ve karmaşık dönemleri vahim bedeller ödeyerek geride bırakmıştır. Siyaseti mertçe, adam gibi yapma tarafındayız. Siyasi komplolar ayağımızın altındadır. Siyasete yönelik her türlü entrikanın karşısındayız.

Yecüc ve mecüclere dünyanın kaç bucak olduğunu gösterin. Vaadedilmiş değil Allah'tan Türk milletine bahşedilmiş toprak var.

Türksüz bir Anadolu düşünülemez. Burası Türkiye Cumhuriyetidir, milleti de Türk milletidir. Verilecek vatan toprağımız yoktur. Türksüz Anadolu cehennemin diğer adıdır.

Coğrafyamız vazgeçilmez değerimizdir. Jeopolitik olarak kritik bir yerdeyiz, bunun bilincinde olmalıyız.

'HEDEF ŞAM BAĞDAT DEĞİL İSTANBUL'DUR'

Karşımızda yeni bir Sevr dayatması olduğunu göreceksiniz. Bugün mesele Beyrut değil Ankara'dır, hedef Şam Bağdat değil İstanbul'dur. İsrail terörünün saklı ajandasında Türkiye vardır.

'İSRAİL'İ DURDURMAK İÇİN ACİLEN KUVVET KULLANMAK GEREKİR'

İsrail'in dünyaya meydan okuduğu artık netleşmiştir. Bu terör devletine karşı silah ambargosu yetersizdir. Kınama mesajlarının bağlayıcılığı yoktur. İsrail'i durdurmak için acilen kuvvet kullanmak gerekmektedir. Birleşmiş Milletler (BM) bu tarihi ve ertelenemez görevi üstlenmek ve katiller sürüsünü cezalandırmak zorundadır. 2 Ekim'de İran'ın fırlattığı füzelerden sonra süreç iyice kızışacaktır. TBMM'de yapılacak kapalı oturum yerinde bir karardır. İsrail üzerimize gelirse bu hain cüretinden dolayı bin pişman edileceğini yedi düvel hatırında tutmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti bunu yapacak güce sonuna kadar sahiptir.

ARTAN ŞİDDET OLAYLARI

Cezaları artırmalıyız. Bu durum aynı zamanda ülkemiz ve milletimiz için bir diğer beka konusudur. Şiddete boyun eğmek gibi bir düşüncemiz olamaz. Uyuşturucu kullanım yaşı oldukça düşmüştür. İnsan gün geçtikçe yiyen içen üreyen fırsat buldukça başka insanlara şiddet uygulayan zamanın akıntısında sürüklenip giden bir varlık haline gelmiştir. Asıl felaket de budur. Cezasızlık şikayetleri genişlerse yapanın yanına yaptıkları kar kalırsa o halde herkes kendi ölçüsüne göre adaleti sağlamak peşine takılacak devletin temellleri sarsılacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN