DEM Partililer ile Meclis Genel Kurulu'nda el sıkışmasını ve samimi sohbetine yönelik tepkilere yanıt veren MHP lideri Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızın konuşmasında barış ve kardeşlik vurgusu vardı. Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasının gereğini yaptım." dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılı açılışında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dikkat çeken bir tavır sergiledi. Daha önce Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) defalarca kapatılması çağrısında bulunduğu Demokrasi ve Eşitlik Partisi'ne (DEM Parti) yönelik, Bahçeli’nin bu kez barışçıl bir yaklaşım sergilemesi, siyasi kulislerde şaşkınlık yarattı.
Gazeteci Sinan Burhan’ın, Meclis Genel Kurulu'nda Bahçeli'nin, DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve DEM'li milletvekilleriyle el sıkışarak sohbet etmesini gündeme getirmesi üzerine, Bahçeli bu tutum değişikliğinin arkasındaki nedeni açıkladı. Burhan’ın sorusuna yanıt veren MHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meclis açılış konuşmasına atıfta bulunarak, yeni dönemde barış ve kardeşliği pekiştirmenin önemini vurguladı.
Bahçeli, gazeteci Burhan’a şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanımızın Meclis açılış konuşmasında barış ve kardeşlik vurgusu vardı. Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak, Sn. Cumhurbaşkanımızın konuşmasının gereğini yaptım.”
MHP Genel Başkanı Sn Devlet Bahçeli ile görüştüm. Dem Partililerin neden elini sıktınız sorusunu yönelttim. Cumhurbaşkanımızın meclis açılış konuşmasına atıf yaptı. Yeni dönemde barış ve kardeşliği tahkim etmeliyiz “ dedi.Cumhur ittifakının bir parçası olarak Sn… pic.twitter.com/Z1SM3ZMkic
— Sinan Burhan (@snnburhan) October 3, 2024
İŞTE ERDOĞAN'IN O KONUŞMASI
İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisinin 28'inci Dönem 3'üncü Yasama Yılı açılışında yaptığı konuşmanın ilgili bölümü:
"Meclisimiz, vakar, sağduyu, uzlaşma içinde hem ülkemize, hem de coğrafyamıza yol gösterici olacaktır. İktidar ve muhalefetiyle, Meclisimizin, milletimize güven, hasımlarımıza korku verecek bir atmosferde çalışması, özellikle böyle bir dönemde elzemdir. Meclisteki uyum, mutabakat, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışma ve istişare, buradan sokağa yansıyacak, ülkenin huzur ve emniyetine kapı aralayacaktır. Meclisimizin yeni yasama yılının yeni bir işbirliği ruhuna öncülük etmesi, Türkiye Cumhurbaşkanı olarak en samimi temennimdir. Bölgemizin içinde bulunduğu gerilimli atmosferde siyasi rekabeti, siyasi husumete dönüştürme teşebbüslerine izin vermeyeceğinize inanıyorum. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak sorumluluklarımızın idrakinde hareket etmeyi sürdüreceğimizin özellikle bilinmesini istiyorum."
Her kiliga girersiniz siz amaciniz diger partileri kekleyip yeni anayasayi gecirmek.
Yanıtla (0) (0)Kızmaya gerek yok adam açık açık söyledi bazı şeyleri inanarak değil siyaseten söylediğini demek ki TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ sözünü inanarak değil siyaseten oy almak için söylüyor
Yanıtla (0) (0)Artık siyasette yapay zekaya acil ihtiyaç var.
Yanıtla (6) (0)Gözünüz aydın bahceli 2.çözüm sürecini başlattı.eeeee reise depin oyları lazım yoksa işii zor.
Yanıtla (5) (0)O ne derse o...mu diyorsun.... düne kadar bu yüzden CHP ye söylemediğin laf kalmadı.... bu nasıl bir düzey...!
Yanıtla (7) (0)Bahçeli şaka yapar. Erdoğonada ağza alınmayacak şakalar yapmıştı.yani normal siyasi şakalar.
Yanıtla (4) (0)Bahçeli'nin temsil ettiği partinin bir ideolojisi, bir temeli var. Bahçeli bu değerlerle oy alıyordu. Şimdi bu değerlerini AKP uğruna yok ettiğinden oy alamayacağı , partisini bitirdiğidir.
Yanıtla (9) (0)Bahçeli'nin geldiği duruma bak. Kendi iradesi ile değil de Erdoğan'ın iradesi ile hareket ediyor . Sanki Erdoğan'ın emir kulu. Yazıklar olsun.
Yanıtla (10) (0)Dünya üzerindeki bütün politikacıların; bir adada ölünceye kadar, hep bir arada yaşamalarını çok isterdim! Birbirlerine neler yaptıkları , yapacakları canlı yayınlar ile dünyaya servis edilmeli. Bayağı öğretici olurdu. İzlenme rekorları kırarak reytingleri alt üst ederlerdi.
Yanıtla (8) (0)Aşkınız Mevlana ile Sems-i tebriziyi kiskandiracak!
Yanıtla (9) (0)Siz yaparsanız doğru, başkaları yaparsa vatan hainliğine kadar yolu var öyle mi..... Bu nasıl siyaset.....
Yanıtla (15) (0)VAKAR KELIMESİ TÜRK DIL KURUMUNUNDAN ARASTIRINCA TBMM VAKAR OLABİLMEK KOLAYMI ? ZORMU?
Yanıtla (1) (0)Bahçeli sana ne güveniyor nede inanıyorum..... Bir tane doğru yaptığın iş yok...
Yanıtla (12) (0)Samimi ve içten olan başka birisinin konuşmasını beklemez. Barış ve kardeşlik vurgusu için icazete gerek yok. Kaldı ki şimdiye kadar niye yapılmadı bu konuşmalar? Samimiyetinize hiç inanmıyorum. Ben şahsen elimi uzatmıyorum. Çevremdeki hiç kimse de elini uzatma niyetinde değil. Seçim meydanlarında nefret ve ayrımcılık dilini her defasında kullananlar bugün sıkıştıklarında kardeşlik vurgusu yapıyor. Hiç inandırıcı değil..
Yanıtla (9) (0)