Bahçeli DEM Partililer ile neden el sıkıştığını açıkladı: Cumhurbaşkanımızın konuşmasının gereğini yaptım

Bahçeli DEM Partililer ile neden el sıkıştığını açıkladı: Cumhurbaşkanımızın konuşmasının gereğini yaptım

DEM Partililer ile Meclis Genel Kurulu'nda el sıkışmasını ve samimi sohbetine yönelik tepkilere yanıt veren MHP lideri Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızın konuşmasında barış ve kardeşlik vurgusu vardı. Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasının gereğini yaptım." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılı açılışında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dikkat çeken bir tavır sergiledi. Daha önce Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) defalarca kapatılması çağrısında bulunduğu Demokrasi ve Eşitlik Partisi'ne (DEM Parti) yönelik, Bahçeli’nin bu kez barışçıl bir yaklaşım sergilemesi, siyasi kulislerde şaşkınlık yarattı.

Gazeteci Sinan Burhan’ın, Meclis Genel Kurulu'nda Bahçeli'nin, DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve DEM'li milletvekilleriyle el sıkışarak sohbet etmesini gündeme getirmesi üzerine, Bahçeli bu tutum değişikliğinin arkasındaki nedeni açıkladı. Burhan’ın sorusuna yanıt veren MHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meclis açılış konuşmasına atıfta bulunarak, yeni dönemde barış ve kardeşliği pekiştirmenin önemini vurguladı.

Bahçeli, gazeteci Burhan’a şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımızın Meclis açılış konuşmasında barış ve kardeşlik vurgusu vardı. Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak, Sn. Cumhurbaşkanımızın konuşmasının gereğini yaptım.”

bahceli.jpg

İŞTE ERDOĞAN'IN O KONUŞMASI

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisinin 28'inci Dönem 3'üncü Yasama Yılı açılışında yaptığı konuşmanın ilgili bölümü:

"Meclisimiz, vakar, sağduyu, uzlaşma içinde hem ülkemize, hem de coğrafyamıza yol gösterici olacaktır. İktidar ve muhalefetiyle, Meclisimizin, milletimize güven, hasımlarımıza korku verecek bir atmosferde çalışması, özellikle böyle bir dönemde elzemdir. Meclisteki uyum, mutabakat, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışma ve istişare, buradan sokağa yansıyacak, ülkenin huzur ve emniyetine kapı aralayacaktır. Meclisimizin yeni yasama yılının yeni bir işbirliği ruhuna öncülük etmesi, Türkiye Cumhurbaşkanı olarak en samimi temennimdir. Bölgemizin içinde bulunduğu gerilimli atmosferde siyasi rekabeti, siyasi husumete dönüştürme teşebbüslerine izin vermeyeceğinize inanıyorum. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak sorumluluklarımızın idrakinde hareket etmeyi sürdüreceğimizin özellikle bilinmesini istiyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN