Ayhan Bora Kaplan’dan ilginç “kara para aklama” savunması: Sebebi enflasyondur

Ayhan Bora Kaplan’dan ilginç “kara para aklama” savunması: Sebebi enflasyondur

Esenboğa Havalimanı'nda yurt dışına kaçmak üzereyken suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan “kara para aklama” soruşturma kapsamında verdiği ifadede mal varlığındaki artışı enflasyona bağladı. Kaplan, “2019 yılı öncesi 100 bin lira olan bir daire şu anda 3 milyon liradır.2019 ve sonrasındaki mal varlığındaki ciddi artışın nedeni enflasyondaki artıştır” dedi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, yurt dışına kaçma teşebbüsü esnasında yakalanan ve "kara para aklama" iddiasıyla suçlanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan, mal varlığındaki artışı Türkiye'deki enflasyon oranlarına bağladı. T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Kaplan, "2019 öncesi 100 bin lira değerinde olan bir dairenin, günümüzde 3 milyon lira değerinde olmasının sebebi enflasyonun yükselmesidir," açıklamasında bulundu.

KAPLAN'DAN "HER İŞLEMİM YASAL" SAVUNMASI

Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" soruşturması kapsamında, Kaplan'ın eski eşi, sevgilisi ve kız kardeşi de dahil olmak üzere toplam 36 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Gözaltına alınan kişiler arasında, daha önce örgüt lideri olmak suçundan tutuklanmış Ayhan Bora Kaplan, örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Fethi Koyuncu ve eski AK Parti Ankara İl Yöneticisi Barış Kurt da bulunuyordu. Kaplan, sorgusunda, "Yapmış olduğum tüm ticari işlemler yasal zeminde ve kanunidir," ifadelerini kullanarak kendini savundu.

"ENFLASYON" VE "ŞİRKET" İDDİALARI

Kaplan, ifadesinde, Türkiye'de yaşanan ekonomik değişiklikleri ve bunların kişisel mal varlığı üzerindeki etkilerini dile getirdi. Aynı zamanda, üzerine kayıtlı 45 şirket bulunduğunu belirten Kaplan, bu şirketlerin çeşitli bankalardan kredi çekmek amacıyla kurulduğunu ve her birinin yasal olduğunu iddia etti.

"Spotçuluk işi yapıyorum," diyen Kaplan, kredi çekme sürecinde bankacıların tavsiyeleri üzerine farklı iş kollarında şirketler kurduğunu belirtti.

YURT DIŞI ŞANS OYUNLARINDAN ELDE EDİLEN GELİR

Kaplan, yurt dışında şans oyunlarından elde ettiği gelirlerin de bu süreçte rol oynadığını ve bu gelirlerin vergisinin ödendiğini savundu. "Kazanmış olduğum bu gelirler, yapmış olduğum ticaret karşısında gelen gelirlerdir," diyen Kaplan, enflasyonun mal varlığındaki artışta önemli bir etken olduğunu vurguladı.

KAPLAN: "BANA ZULMEDİLİYOR"

Soruşturma sürecinde, MASAK raporlarında adı geçen ve ticaret ile uğraşan arkadaşlarının da kendisi gibi mağdur edildiğini iddia eden Kaplan, "Burada bana zulmediliyor," şeklinde konuştu. Kaplan, işlemlerinin yasal olduğunu, selam verdiği herkesin kendisiyle bağlantılı gösterilmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN