Arıcılara bal gibi haber! Kovan başına verilecek destek tutarı açıklandı, başvuru yapmayan alamayacak

Arıcılara bal gibi haber! Kovan başına verilecek destek tutarı açıklandı, başvuru yapmayan alamayacak

Arıcılıkla uğraşan üreticilere bal gibi haber! Kovan başına destek verilecek tutar belli oldu! Başvurusunu gerçekleştirmeyen üretici alamayacak...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesi" ile ilgili düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girdi. Yeni tebliğ, organik arıcılık yapan yetiştiricilere sağlanacak desteklerin koşulları ve başvuru süreçlerini detaylandırıyor.

DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTLARI VE BAŞVURU SÜRECİ

Organik arıcılık yapanlara kovan başına 50 lira destek verilecek

Destekleme ödemesinden faydalanmak isteyen arıcılar, 20 Aralık 2024 tarihine kadar başvurularını, Organik Tarım Bilgi Sistemi'nde (OTBİS) kayıtlı oldukları il veya ilçe tarım müdürlüklerine gerekli belgelerle yapacak. Yetiştiriciler, bulundukları bölge dışında da başvuru yapabilme hakkına sahip olacaklar.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından, organik arıcılık yapan yetiştiricilerin kovan tespitlerini 31 Aralık 2024'e kadar il ve ilçe müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyor. Kovan başına verilecek destek miktarı ise 50 TL olarak belirlendi. Hak kazanan arıcılar, organik arılı kovan başına bu ödemeyi alabilecekler.

Yeni düzenlemeyle birlikte 24 Ekim 2023 tarihli tebliğ yürürlükten kaldırıldı. Ancak, eski tebliğe göre devam eden işlemler mevcut hükümler doğrultusunda sonuçlandırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN