Almanya'dan Ankara'ya 'kayyum' tepkisi: Verilen taahhütlerle çelişiyor

Almanya'dan Ankara'ya 'kayyum' tepkisi: Verilen taahhütlerle çelişiyor

Alman hükümetinin Dışişleri Bakanlığı nezdinde İnsan Hakları ve İnsani Yardımdan sorumlu yetkilisi Luise Amtsberg, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yerine kayyum atanmasının anti-demokratik olduğunu söyledi ve tepki gösterdi.

Gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Hakkari Belediye'sinin seçilmiş eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında 2014 yılında açılan davanın 61'inci duruşması bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Akış’a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Verilen kyyum kararaına bir tepki de Almanya'dan geldi.

X platformu üzerinden bir paylaşım yapan Amtsberg, "Hakkari'deki insanların demokratik meşruiyet kazanmış bir belediye başkanına sahip olma hakları var" yazdı.

Akış'ın yerine kayyım atanmasıyla ilgili olarak Amtsberg, "Bunun yerine bir kamu idarecisinin atanması Türkiye'nin uluslararası düzeyde taahhüt ettiği demokratik ilkelerle çelişmektedir. Seçmen iradesine saygı gösterilmeli" diye devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN