Almanya'da çalışma hayali kuranlara kötü haber! Giden arkasına bakarak geri dönecek, o tablo şok etti

Almanya'da çalışma hayali kuranlara kötü haber! Giden arkasına bakarak geri dönecek, o tablo şok etti

Almanya'da çalışmak için hayaller kuranlara kötü haber! Gidenler, arkasına bakarak geri dönecek! Açıklanan o tablo şok etti...

Almanya Federal İş Ajansı (BA), Mayıs ayına ait işsizlik verilerini kamuoyuyla paylaştı. Mevsimsellikten arındırılmış verilere göre, Almanya'da işsiz sayısı Mayıs ayında Nisan ayına kıyasla 25 bin artarak 2 milyon 723 bine ulaştı. Piyasa beklentileri, işsiz sayısının Mayıs ayında 10 bin artacağı yönündeydi, ancak gerçek rakamlar beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşti.

İŞSİZLİK ORANLARI AÇIKLANDI

Almanya'da işsiz sayısı artıyor

Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı ise Mayıs ayında değişiklik göstermeyerek yüzde 5,9 seviyesinde sabit kaldı. Şirketlerin boş pozisyonları, geçen yılın aynı dönemine göre 65 bin azalarak 702 bine düştü.

Federal İş Ajansı Başkanı Andrea Nahles, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bahar toparlanması bu yıl gerçekten başlamadı. Toparlanma halen uzun bir zaman alacak" ifadelerini kullandı.

Nahles, Almanya'da vasıflı işçi açığının belirgin olduğu meslek sayısının hafif bir düşüşle 200'den 183'e gerilediğini belirterek, "Demografik gelişmeler nedeniyle, çok sayıda kalifiye ve deneyimli vasıflı çalışan önümüzdeki yıllarda işgücü piyasasından ayrılmaya devam edecek" dedi.

ALMANYA TEKNİK RESESYONA GİRMEKTEN SON ANDA KURTULDU

Almanya'da işsizlik artışta

Alman ekonomisi, iki yıllık durgunluk döneminin ardından 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 0,2 büyüme kaydederek teknik resesyona girmekten son anda kurtulmuştu. Ancak, özellikle bölgedeki diğer ülkelere kıyasla daha büyük bir rol oynayan imalat sektöründeki kalıcı zayıflık, Alman ekonomisinin kırılganlığını korumasına neden oluyor.

Alman hükümeti, 2024 yılı için daha önce yüzde 0,2 olarak açıklanan resmi büyüme beklentisini, 24 Nisan'da "hafif konjonktürel iyileşme işaretleriyle" revize ederek yüzde 0,3'e yükseltti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN