AK Partili başkana göre mevsimlik işçiler tatil yapıyor

AK Partili başkana göre mevsimlik işçiler tatil yapıyor

AKP Urfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, zorlu şartlar altında çalışan mevsimlik tarım işçilerinin tatil amaçlı başka şehirlere gittiğini savundu. Delioğlu'nun bu sözleri tepki çekti. CHP'li vekil Tanal, AK Parti'nin mevsimlik tarım işçiliğine bakış açısını eleştirerek, sorunların çözüleceğine dair umutların boş olduğunu belirtti.

AK Parti Urfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu katıldığı yerel bir televizyon programında mevsimlik tarım işçilerine yönelik sözleri tepki çekti. Sunucunun, her partinin mevsimlik tarım işçilerine yönelik bir vaadi olduğunu ifade ederek "İnsanların başka bir şehire gidip çalışması normal bir şey değil mi" sorusuna "Gayet normal" diyen Delioğlu, şöyle:

"Hatta siz bu mevsimlik tarım işçisi sorsanız, bunların artık yaşam biçiminin bu olduğunu görürsünüz. Mevsimlik tarım işçilerinin problemi buradan oraya çalışmaya gitmek değil. Mevsimlik tarım işçilerinin problemi, gittikleri yerde şartların biraz zor olması. Oradaki şartların düzeltilmesini istiyor bu insanlar. Yoksa bunların çoğu bu şekilde yaşamaya artık bir yaşam biçimi olarak hatta kendilerine tatil olarak görenler var. Alıp çoluk çocuğunu oraya gidenler var. O tespit bir yana hiçbir belediye mevsimlik tarım işçisini çözebilecek ne bir mecburiyeti ne de bir görevi var. Belediyenin böyle bir görevi yok. Belediyenin ne iş yaptığı, ne iş yapmadığı belli. Belediyeler kanununda da belli hangi işi yapar, hangi işi yapmaz diye."

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, "Mevsimlik tarım işçisi olarak giden ailelerle görüşseniz bunların artık yaşam biçiminin bu olduğunu görürsünüz. Bunların çoğu bu şekilde yaşamayı yaşam biçimi olarak hatta kendilerine tatil olarak görenler var" diyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ali İhsan Delioğlu'na tepki gösterdi. Tanal, "İşte AK Parti iktidarının, AK Partili belediyelerin mevsimlik tarım işçiliğine bakış açısı budur. AK Parti'nin hala sorunlarınızı çözeceğini mi sanıyorsunuz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN