Adana sıcağına meydan okuyor! Yazın satışları patlıyor! Hızlı yiyenlerin tansiyonu düşüyor, poşeti 50 TL’den satılıyor

Adana sıcağına meydan okuyor! Yazın satışları patlıyor! Hızlı yiyenlerin tansiyonu düşüyor, poşeti 50 TL’den satılıyor

Havaların ısınması ile birlikte Adana'da sıcaklıklar adından söz ettirmeye başladı. Nem ile birlikte 50 derece hissedilen bunaltıcı sıcaklıklarda Adanalıların çözümü de son derece ilginç oluyor. Toros Dağları'ndan getiriliyor yazın satışları patlıyor. Hızlı yiyenin tansiyonu patır patır düşüyor.

Adana'da hava sıcaklıkları 40 dereceye kadar ulaşırken nem ise %50'nin üzerinde görülüyor. Sıcak havanın bunaltıcı olduğu bu süreçte serinlemek isteyen Adanalılar farklı yöntemler deniyor. Babası ile birlikte oldukça ilginç bir işe imza atan Abdullah Polat, Toros Dağları’ndan kamyonlarla getiriyor Kent merkezine taşıyarak Haziran ayının sıcağında Adanalıların çözümü oluyor. Poşeti 50 TL'den satılıyor vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Sıcak yaz günlerinde en çok bu tüketiliyor.

POŞET POŞET GİDİYOR

15 yıldır babasının yaz aylarında karcılıkla uğraştığını söyleyen Abdullah Polat, şehir dışından gelen vatandaşların Bunu çok merak ettiğini söyledi. Satışların son derece iyi olduğunu dile getiren Polat, 15 yıla yakın süredir babasının bu işle uğraştığını belirtti. Genellikle yaz aylarında bu işi yaptığını söyleyen Polat, satışların 1-2 ay boyunca devam ettiğini aktardı.

Adana'da sıcakta vatandaşlar karla serinliyor - Tokat Haberleri - Tokat Son Dakika - Tokat Gazetesi

Abdullah Polat, “Bu dönemlerde dağlara kar da az yağdığı için obruklardan çıkarıyoruz. İnsanları serinletmek amaçlı kalıp şeklinde satıyoruz. Bir poşetimiz ortalama 40-50 TL'lik alıyor. İnsanlar ne kadarlık isterse o kadar veriyoruz. Görünce şaşırıyorlar, karın burada nasıl erimediğini ve nasıl muhafaza ettiğimizi soruyorlar. Adana sıcağına çözümü dağlardan kar indirerek bulduk müşterilerimizi serinletmek amaçlı. Güzel bir iş, severek yapıyoruz. Babadan oğula doğru gidiyor neredeyse" dedi.

ŞERBET VE PEKMEZLE TÜKETİLİYOR

Adana'nın kızgın sıcağına en iyi gelen ürünlerden biri olan Toros karları hakkında açıklamada bulunan Murat Abak, "Biz bunu yemeden rahatlayamıyoruz. Adana'mızın vazgeçilmez bir ürünü, adeta balı diyebilirim. 20 TL'ye aldım. 4-5 kişi şeker şerbeti ya da pekmezle tüketiriz. Yazın burada karsız hayat yok" şeklinde konuştu.

Adana'da sıcakta vatandaşlar karla serinliyor - Adana Haberleri

Ercan Temel ise Adana sıcağında karın kendilerini serinlettiğini belirterek sıcakta Karı da hızlı bir şekilde yememek gerektiğini belirtti. Hızlı yenmesi durumunda tansiyonun hızlı bir şekilde düştüğünü dile getiren Temel, beyin donduran bir işlev üstlendiğini aktardı. Yavaş yavaş tüketerek tadının daha iyi çıktığını ifade eden Temel, yemeğin üzerine çok güzel gittiğini de vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN