Hrant Dink cinayeti davasında yeni gelişme: 8 sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Hrant Dink cinayeti davasında yeni gelişme: 8 sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Yargıtay’dan bozularak dönen 14 sanıklı kamu görevlilerinin yargılandığı Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasında 8 sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul Çağlayan 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde dördüncüsü görülen gazeteci Hrant Dink cinayetine ilişkin duruşma, 40 dakika gecikmeli olarak saat 10.40’ta başladı. Tutuklu yargılanan Trabzon İl Jandarma Komutanlığı istihbarat görevlileri Okan Şimşek, Veysel Şahin ve Gazi Günay duruşmaya getirildi.

Yargıtay’ın 14 sanık yönünden bozduğu Hrank Dink cinayeti davasında savcılık, 11 sanık hakkında 'Anayasayı ihlal' ve 'kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıla kadar değişen oranlarda hapis cezaları talep ederken, 3 sanığın ise beraatını istedi.

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Dink ailesinin avukatları ile sanıkların avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan 3'ü jandarma eşliğinde mahkemeye getirildi. Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN