2024 EGM alımları: Polis ve komiser yardımcısı başvuruları nasıl yapılır?

2024 EGM alımları: Polis ve komiser yardımcısı başvuruları nasıl yapılır?

Adaylar için büyük fırsat! Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2500 polis ve 210 komiser yardımcısı alımı için başvurular başladı..

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 2500 polis memuru ve 210 komiser yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada, “Polis Meslek Yüksekokullarına 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için 2000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2500 öğrenci alımı yapılacaktır.” denildi. Peki, polis ve komiser alımı başvuruları nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir?

POLİS ALIMI DUYURUSU

Polis alımı için yapılan duyuruda, “Polis Meslek Yüksekokullarına 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için 2000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2500 öğrenci alımı yapılacaktır.” ifadesine yer verildi. Adaylar, 23-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olan adaylar, Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim görüp mezun olduktan sonra polis memuru olarak atanacaktır.

POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
• Lise ve dengi okul mezunu olmak.
• 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az 250.000 ham taban puan almak.
• 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak.
• Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak.
• Sağlık durumu yönünden uygun olmak.
• Adli ve idari sicil kaydı temiz olmak.
• Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak.
• Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
• Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak.

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI İLANI

Komiser yardımcısı alımı ilanında ise, “Polis Akademisi Başkanlığına bağlı İç Güvenlik Fakültesine 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için 40 kadın, 160 erkek olmak üzere toplam 200 öğrenci ve şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından 10 öğrenci alımı yapılacaktır.” denildi. Adaylar, 23-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olan adaylar, İç Güvenlik Fakültesinde eğitim görüp mezun olduktan sonra komiser yardımcısı olarak atanacaktır.

BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

Başvuru ve sınav takvimi, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinde (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir. Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle duyurulur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN