200 milyonda bir görülüyor! Ayvalık'ta kayda alındı

200 milyonda bir görünen mavi ıstakoz Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında görüntülendi. Hayalet ağa takıldığını fark eden dalgıç Nedim Kartal yaptığı çalışma ile deniz hayvanının kurtardı.

Dünya çapında 200 milyonda bir görünen mavi ıstakoz Ayvalık'ta kayda alındı. Çok nadir olarak görünen bu tür ıstakoz mavi rengiyle hemen dikkatleri çekiyor. Dalgıç Nedim Kartal, Ayvalık açıklarında bir ada kıyısında dalış yaparken terk edilmiş bir hayalet ağa takılan mavi ıstakozu fark ederek kurtardığını anlattı.

yyyyyy.jpg

'DÜNYADA 200 MİLYONDA BİR GÖRÜLEN BİR RENK'

Mavi ıstakozu kayıt altına alan Kartal "Ölü bir ağa takılan bir balık ölmüş, ıstakoz da onu yemek için giriyor oraya ve o da yakalanıyor. Denk geldi bana. Video çekmekle çekmemek arasında kaldım. Çekemedim, kurtarmak istedim. Ama sonrasını çektim tabii" ifadelerini kullandı.

yyytttt-001.jpg

Mavi ıstakozu güvenli bir ortama aldığını belirten Kartal, deniz hayvanının yerini kimseye söylemeyeceğini ama ara ara göz atacağını ifade ederek "Umarım orada yaşamını sürdürür” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN