2 büyükşehir arası 80 dakikaya düşüyor! Misafirleriniz ışık hızıyla kapıda olacak! Bakan müjdeyi verdi

2 büyükşehir arası 80 dakikaya düşüyor! Misafirleriniz ışık hızıyla kapıda olacak! Bakan müjdeyi verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ile Ankara arasında planlanan Süper Hızlı Tren projesinin detaylarını paylaştı. Projenin seyahat süresini 80 dakikaya indireceğini belirten Uraloğlu, projenin ön çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İşte İstanbul ve Ankara’da yaşayanları sevindiren o haberin detayları…

Bakan Uraloğlu, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Yeni projeler hakkında konuşan Uraloğlu, son 22 yılda demir yollarına yapılan 22,1 milyar dolarlık yatırımla demir yolu ağının 14 bin 165 kilometreye ulaştığını ifade etti. Ayrıca, 344 kilometre uzunluğundaki Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı’nın saatte 350 kilometre hıza ulaşacağını ve bu sayede seyahat süresinin önemli ölçüde kısalacağını vurguladı.

img-3032.jpeg

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin demir yolu altyapısını güçlendirmeye yönelik diğer projeleri de anlattı. Mevcut hızlı tren hatlarının yanı sıra, Gebze’den başlayıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanacak Kuzey Marmara Hızlı Tren hattı gibi yeni projelerin de planlandığını belirtti. 2053 Ulaştırma ve Lojistik ana planı çerçevesinde, hızlı tren hizmeti verilen il sayısının 52’ye çıkarılacağını ve demir yolu hat uzunluğunun 28 bin 590 kilometreye ulaşacağını ifade etti.

img-3033.jpeg

Ayrıca, Kalkınma Yolu Projesi gibi Türkiye’nin uluslararası öneme sahip projelerine de değinen Uraloğlu, bu projenin Güney Asya ve Orta Doğu’yu Avrupa, Kafkasya ve Kuzey Afrika’ya yeni bir güzergah üzerinden bağlayacağını söyledi. Projenin, bölge için hayati bir bağlantı oluşturacağını ve Türkiye’nin bu koridor üzerinden Avrupa’ya olan demir yolu geçişinin 2 bin 88 kilometre olacağını belirtti.

Etkinlikte ayrıca, Uraloğlu yeni nesil akıllı demir yolu bakım araçlarını inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Bu araçların teslim töreni, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve ilgili firma yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN