Fenerbahçe Hatem Ben Arfa ile prensipte anlaştı

Fenerbahçe Hatem Ben Arfa ile prensipte anlaştı

Feghouli’yi West Ham’a kaptıran Fenerbahçe, Hatem Ben Arfa ile prensipte anlaştı. Kadrosundan 8 futbolcuyla vedalaşan Sarı-Lacivertlilerin Ben Arfa ve Aatif transferlerini Nani’nin gidişinin ardından açıklaması bekleniyor.

[Karar]

HASAN ALPEREN DELİBAŞ

Şampiyonluk yarışını son haftalarda kaybeden Fenerbahçe, eksik bölgelerine transfer için düğmeye bastı ve ilk olarak Fransız futbolunun son dönemdeki en önemli isimlerinden Hatem Ben Arfa ile anlaştı. Aralarında Güney Amerika takımlarının da olduğu 20 kulüpten teklif aldığı söylenen Ben Arfa’nın Fenerbahçe’nin teklifine prensipte “evet” dediği belirtildi.

Bu sezon Nice’te 18 gol, 6 asistle başarılı bir sezon geçiren Ben Arfa için özellikle 2 kulübün ısrarcı olduğu, Tunus asıllı forvetin, düşük bir teklif yapmasına karşın Avrupa futbolundaki yeri nedeniyle ilk etapta sıcak baktığı Atletico Madrid’i elediği ve Fenerbahçe’yi seçtiği belirtildi. Feghouli’yi West Ham’a kaptıran ve bonservisi elinde olan yıldıza yönelen Sarı-Lacivertlilerin, yıllık 3 milyon euro garanti ücrete ikna ettiği Ben Arfa transferini Nani’nin satışının ardından açıklamayı planladığı da ileri sürüldü. Caner Erkin, Gökhan, Abdoulaye Ba, Fabiano, Alves, Markovic, Serdar Kesimal, Kadlec’le yollarını ayıran Fenerbahçe’nin İstanbul’dan ayrılmak isteyen Luis Nani’ye de kal demeyeceği konuşuluyor.

16-06/14/ob_ab99e4_ben-arfa-realise-un-gros-debut-de-sais.jpg

AATIF DA GELMİŞTİ

Nice’teki sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olduğu için çok sayıda kulübün listesine giren Ben Arfa futbola Olympique Lyon kulübünde başladı. 2008’de 12 milyon euro bonservis bedeliyle Marsilya’ya transfer oldu. Newcastle’da kiralık oynarken Manchester City’li Nigel De Jong’un darbesiyle ayağı kırıldı ve Jong bu hareketi nedeniyle Hollanda Milli Takımı’ndan çıkarıldı.

Fenerbahçe Ben Arfa’dan önce iç transferde milli defansif orta saha oyuncusu Mehmet Topal’la yeniden anlaşırken Sivasspor’dan da gol kralı Aatıf Chahechouhe’yu renklerine bağladı ancak Fenerbahçe Fas asıllı Fransız futbolcuyu henüz resmen açıklamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN