Türkiye'de etkili olan ekonomik kriz tüm sektörleri vurmuş durumda. Özellikle küresel çapta yaşanan krizin etkileri giderek büyüyor. Ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunu yüzünden iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber piyasaları şaşkına çevirdi. Türkiye'nin 30 yıllık motor devi zorda! Mahkeme konkordato ilan etti. Binlerce çalışan kapı dışarı edilecek. İşte iflas haberinin detayları...
Pandemi sonrası yaşanan ekonomik kriz tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Özellikle Avrupa'da süren Rusya-Ukrayna gerilimi ve Orta Doğu'da patlak veren İran-İsrail çatışması küresel piyasaları olumsuz yönde etkilemiş durumda. Piyasalarda yaşanan tedirgin sonrası ekonomik bir kriz yaşanırken ülkemizde peş peşe konkordato haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber herkesi şoke etti. Türkiye'nin 30 yıllık motor devi zorda! Mahkeme konkordato ilan etti. Binlerce çalışan kapı dışarı edilecek.
TÜRKİYE'NİN 30 YILLIK MOTOR DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ
Türkiye'nin ünlü motor üreticisi KEM-P Vibrasyon Motorları, iflasın eşiğine gelerek konkordato ilan etti. Türkiye'nin ünlü motor üreticisi KEM-P Vibrasyon Motorları, küresel ekonomik krizin etkisiyle konkordato başvurusunda bulundu. 30 yılı aşkın süredir sektörde faaliyet gösteren firma, İzmir'den gelen iflas haberleri arasına katıldı. KEM-P Vibrasyon Motorları, 1990 yılında endüstriyel makineler üretimiyle başladı. 2000'li yıllarda ise elektrikli ve havalı vibrasyon motorları üretimine geçerek büyük bir müşteri kitlesine ulaştı. Ancak küresel ekonomik kriz, firmanın mali yapısını olumsuz etkiledi.
MAHKEME KONKORDATO İLAN ETTİ! BİNLERCE ÇALIŞAN KAPI DIŞARI EDİLECEK
Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi, 30 Temmuz 2024 tarihinde aldığı kararla KEM-P için geçici mühlet kararı verdi. Firma, önümüzdeki 3 ay boyunca konkordato sürecinde olacak. Bu süreçte mali müşavir, makine mühendisi ve hukukçudan oluşan bir komiser heyeti görevlendirildi.
Konkordato kararı alacaklılara ilan edildi. Alacaklılar, bu ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını ileri sürebilecek ve mahkemeden talebin reddini isteyebilecekler.