77 yıllık elektronik devi iflas etti! Yüzlerce çalışan işsiz kaldı

77 yıllık elektronik devi iflas etti! Yüzlerce çalışan işsiz kaldı

Almanya’nın köklü elektronik üreticisi Astro Strobel, tedarik zincirinde yaşanan kırılma ve iptal edilen büyük bir sipariş sebebiyle iflas talebinde bulundu.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde 1947 yılında kurulan elektronik devi Astro Strobel iflas etti. Ekonomim'in haberine göre, iflası, şirketin Genel Müdür Herbert Strobel, "İflas işlemlerinin başlatılması şirketimiz için önemli bir an, ancak daha güçlü çıkacağımıza inanıyorum" ifadeleriyle duyurdu.

PANDEMİ VE UKRAYNA

Şirketin yaşadığı sıkıntıların koronavirüs pandemisi ve Ukrayna’daki savaşın tetiklediği tedarik zinciri sorunları olduğu açıklandı. Bu zorlukların, büyük bir siparişin iptaliyle daha da ağırlaştığı ifade edildi. Şirketin iflas başvurusu, likidite sorunlarının mahkeme dışında çözülememesi nedeniyle kaçınılmaz hale geldi.

YÜZLERCE ÇALIŞANI VARDI

İflas yöneticisi Thomas Ellrich, şirketin yeniden yapılanma sürecinde umutlu olduklarını belirtti. Ellrich, “Şirketin temelde sağlıklı olduğunu ve müşterileri ile tedarikçilerinin sipariş ve teslimatlarını sürdürebildiklerini” ifade etti. Ticari faaliyetlerin şimdilik devam edeceği belirtilirken, 115 çalışanın ücretlerinin Federal İş Ajansı'nın iflas yardımları yoluyla ödeneceği açıklandı.

YENİ YATIRIMCI ARAYIŞINDA

Öte yandan, açıklamalara göre Astro Strobel, yeni yatırımcılar arayışında ve ilk görüşmeleri yapmış durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN