Sigaraya çok büyük zam geliyor! Artık ucuz sigara kalmayacak: Dev zam için tarih verildi

Sigaraya çok büyük zam geliyor! Artık ucuz sigara kalmayacak: Dev zam için tarih verildi

Temmuz ayında fiyatı artan sigara için yeni zam kapıya dayandı. Tiryakiler gelen zamlardan müzdarip olurken, dev zam için tarih verildi. İşte detaylar…

3 Temmuz’da Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi açıklanması ile ÖTV zammı da belli olmuştu. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı’nca sigaraya 6.49 lira, benzine 1.84 lira, motorine 1.72 lira, oto gaza ise 1.41 lira ÖTV güncellemesi olduğu duyurulmuştu.

Bu kararın ardından sigara zamları da gelmeye başladı. ÖTV zammı sonrasında tiryakileri üzecek gelişme yaşandı ve Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarının Ağustos ayında tekrar artacağını duyurdu.

sigaraya-yeni-zam.jpg

AĞUSTOS AYINDA SİGARA FİYATLARI ARTIYOR

Dündar, Temmuz ayında yapılan zamların aslında 8-9 lira civarında olması gerektiğini fakat Philip Morris grubunun fiyat listesini daha düşük bir zam ile güncellemesinin diğer grupların zammı ertelemesine neden olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ağustos ayında 4-5 TL civarında bir zam bekliyoruz. Firmalar henüz hazırlıklarını tamamlamadılar. İlk yapılan 8-9 TL’lik zamlar aslında gerekli olan miktardı"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN