Prof. Dr. Hakan Kara faiz indiriminin başladığını grafiklerle açıkladı: Fiili piyasa faizi sessiz sedasız indi bile

Prof. Dr. Hakan Kara faiz indiriminin başladığını grafiklerle açıkladı: Fiili piyasa faizi sessiz sedasız indi bile

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, piyasada fiili faiz indirimi başladığını belirten bir grafik paylaştı. Kara, "Herkes faizlerin ne zaman ineceğini tartışadursun, gecelik piyasa referans faiz oranı sessiz sedasız mart ayındaki 500 baz puan faiz artışı öncesi seviyelere geri döndü" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz hafta Temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz oranlarını sabit tutarak yüzde 50 seviyesinde bırakma kararı aldı.

Mart 2024'te gerçekleştirilen 500 baz puanlık artışla yüzde 50'ye çıkarılan politika faizi, son dört PPK toplantısında da değişmedi. Merkez Bankası'nın şahin tutumu piyasalarda faiz indirimine yönelik beklentileri artırdı. Ancak TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, faiz indiriminin gündemlerinde olmadığını belirterek bu konuda net bir açıklama yaptı.

PİYASALARDA FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapmaması, piyasaları dikkatle izleyen yatırımcılar arasında soru işaretlerine neden oldu. Faiz indiriminin ne zaman gerçekleşeceği merak konusu olurken, TCMB'nin bu konuda izleyeceği yol, ekonomik dengeler açısından kritik önem taşıyor.

'ARKA PLANDA FİİLİ PİYASA FAİZİ SESSİZ SEDASIZ İNDİ BİLE'

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara ise dikkat çekici bir analizle gündeme geldi. Kara, sosyal medya hesabında paylaştığı grafikle piyasada fiili bir faiz indiriminin zaten gerçekleştiğini söyledi.

Resim

Prof. Dr. Kara, paylaşımında, "Herkes faizlerin ne zaman ineceğini tartışa dursun, arka planda fiili piyasa faizi sessiz sedasız indi bile. Gecelik piyasa referans faiz oranı, neredeyse mart ayındaki 500 baz puan faiz artırımı öncesindeki seviyelere geri döndü" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN