OVP'de dikkat çeken ayrıntı: Kredi kartı limitine denetim geliyor

OVP'de dikkat çeken ayrıntı: Kredi kartı limitine denetim geliyor

OVP ile birlikte kredi kartı kullanımına yönelik önemli düzenlemeler gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın dün açıkladığı OVP'de, kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunun sağlanması için önemli adımlar atılacağı belirtildi.

Yeni Orta Vadeli Program (OVP)'de kredi kartına yönelik düzenleme sinyali dikkat çekti. Resmi Gazete'de yayımlanan OVP'ye göre, kredi kartı limitlerinin belirlenmesinde SGK ve Risk Merkezi verileri kullanılacak. Bu sayede, bireylerin gelir durumlarına göre daha gerçekçi limitler belirlenmesi hedefleniyor. Bununla, aşırı borçlanmanın önüne geçilmesi planlanıyor.

KREDİ KARTI LİMİTLERİ NASIL BELİRLENİYOR?

Mevcut düzenlemede, kredi kartı limitleri genellikle aylık gelirin belirli bir katı olarak belirleniyor. Ancak, bankaların bu limitleri esnetmesi ve tüketicilerin borç yükünü artırması gibi durumlar yaşanabiliyor. OVP ile bu durumun önüne geçilmesi ve daha disiplinli kredi kartı kullanımının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mart ayında yaptığı açıklamada, bankaların kredi kartı limitlerini belirlerken kurallara uyması gerektiğini açıklamıştı.

Yetkililer, bu düzenlemenin tüketici haklarını güçlendireceğini ve finansal disiplini artıracağını öngördü. Ancak, bazı kesimlerde bu düzenlemenin tüketici özgürlüğünü kısıtlayabileceği yönünde endişelerini dile getirdi. Uzmanlara göre, düzenlemenin uzun vadeli etkilerini görmek için biraz daha beklemek gerekecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN