Erdoğan'dan OVP açıklaması: Güvenimiz ve desteğimiz tam

Erdoğan'dan OVP açıklaması: Güvenimiz ve desteğimiz tam

2025-2027 dönemini kapsayan yeni OVP hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. Erdoğan, "Bir yandan enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi önceleyen; tarımı, sanayiyi, yüksek teknolojiyi, turizmi ve birçok farklı sektörü güçlendirecek olan OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Program (OVP 2025-2027) açıklandı. OVP'de hükümetin enflasyon, kur, büyüme ve işsizlik tahminleri yer alıyor. 2024 enflasyon tahmini yüzde 33'ten yüzde 41,5’e revize edildi. Enflasyonun 2025 yılında yüzde 17,5, 2026'da yüzde 9,7, 2027'de yüzde 7 olacağı tahmin edildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren güncellenmiş OVP ile ekonomide gelecek 3 yılın rotası çizildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni OVP ile ilgili yaptığı açıklamada, ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, "Bir yandan enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi önceleyen; tarımı, sanayiyi, yüksek teknolojiyi, turizmi ve birçok farklı sektörü güçlendirecek olan OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır." dedi.

Erdoğan 2025-2027 yıllarını kapsayan OVP'nin açıklanması dolayısıyla şu mesajı paylaştı:

"Bugün açıkladığımız ve Türkiye ekonomisi için büyük önem arz eden 2025-2027 Orta Vadeli Program’ın (OVP) ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bir yandan enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi önceleyen; tarımı, sanayiyi, yüksek teknolojiyi, turizmi ve birçok farklı sektörü güçlendirecek olan OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır.

Hükümet olarak OVP kapsamında belirlediğimiz hedeflere ulaşmak, vatandaşımızın refahını artırırken sağlam temellere dayalı ekonomimizin gelecek nesillerimiz için de sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN