Öğretmenlere zam! Eylül ayı ödenekleri belli oldu: Kalem kalem hesaplandı: İşte ödenecek tutar

Öğretmenlere zam! Eylül ayı ödenekleri belli oldu: Kalem kalem hesaplandı: İşte ödenecek tutar

Milyonlarca öğretmeni yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Öğretmenlerin eylül ayında alacakları hazırlık ödeneklerinin miktarı belli oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Eylül ayında öğretmenler, eğitim hazırlık ödeneği olarak 4.085,05 TL alacak. Temmuz ayında gerçekleştirilen maaş artışıyla birlikte öğretmenlerin maaş ve maaş kalemlerine yüzde 19.31 oranında zam yapıldı. Bu artışın ardından memur aylık katsayısı da aynı oranda yükseltildi. Yeni düzenlemeyle birlikte, öğretmenlerin eğitim ödenekleri de güncellenmiş oldu.

yeni-proje-3-003.jpg

EYLÜL ÖDENEĞİ ARTIŞLA BELLİ OLDU

7. Dönem Toplu Sözleşmesi çerçevesinde, öğretmenlerin eğitim hazırlık ödeneği 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımına eşitlenmiş durumda. Bu hesaplamaya göre, öğretmenler Eylül ayında 4.085,05 TL eğitim ödeneği alacak.

yeni-proje-4-003.jpg

Eğitim ödeneği, öğretmenlerin eğitim yılı hazırlıkları için sağlanan önemli bir destek olarak değerlendiriliyor. Yapılan bu düzenleme, öğretmenlerin finansal yükünü hafifletmeyi ve motivasyonlarını artırmayı hedefliyor. Eğitim camiası, bu artışın sektördeki olumlu etkilerini ve öğretmenler üzerindeki yansımalarını merakla bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN