Ne Araplar ne Ruslar! Bu kez Türklere kapış kapış gidiyor: Aylık kirası parmak ısırttı

Ne Araplar ne Ruslar! Bu kez Türklere kapış kapış gidiyor: Aylık kirası parmak ısırttı

Bu kez ne Araplar ne de Ruslar geliyor Türkler kapış kapış gidiyor. Aylık kirasını duyanlar kulaklarına inanamıyor hareketlilik her geçen gün artıyor. Artan fiyatlara yetişmekte zorlanan vatandaşlar duruma tepki göstermeye devam ediyor. İşte tüm detaylar…

Artan fiyatlara yetişmekte zorlanan vatandaşlar duruma tepki gösterirken hem kiralarda hem de gıda fiyatlarındaki fahiş fiyatlar denetlenmeye devam ediyor. Bunun yoğun olarak hissedildiği illerin başında İstanbul gelirken son zamanlarda dikkat çeken bir hareketlilik yaşanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan iç göç istatistikleri doğrultusunda 2023 verileri İstanbul'un 581.330 kişi ile en çok göç veren il olduğunu gözler önüne Serdi. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul süper zenginlerin adresi olurken İstanbul'da rezidans, daire ve villaların yer aldığı konut fiyatlarındaki rakamlar aylık kira olarak 1-2,5 milyon TL arasında değişiklik gösteriyor.

BU EVLERİ KİMLER KİRALIYOR?

Türkiye Gazetesi’nde yer alan haber doğrultusunda yüksek kiraların bulunduğu gayrimenkullerin kimlerin kiraladığı da gözler önüne serildi. Emlak sektörü temsilcileri Rus Oligark veya Arap şeyhlerinin yanı sıra Anadolu'da yaşayan Ultra zenginlerin de lüks projelerden ev kiraladığını söyledi.

İstanbul'un konut fiyatı en yüksek 5 ilçesi – Zingat Blog ???? Emlak Haberleri, Güncel Gayrimenkul Bilgileri

Sektör temsilcileri, hem iş hem de tatil amacıyla İstanbul'a gelip kalmak istediğini belirtirken bu kişilerin otel odalarında kalmak yerine aylık kirası 2 milyonu aşan evleri tercih ettiğini söyledi. Emlak sektöründe faaliyet gösteren kişiler İstanbul'un lüks semtlerinde kiralanan bu tarz evlerin prestij göstergesi olarak algılandığını söyleyerek talebinde çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

ZENGİNLERİN TERCİHİ İSTANBUL OLDU

İngiliz gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank’in 2024 yılı raporu doğrultusunda Türkiye'de 2022 yılında 30 milyon doların üzerinde serveti bulunan kişi sayısının 1.761 iken 2023'te bu rakamın 1.925 kişiye ulaştığını söyledi.

İstanbul'da en fazla konut stoku Kadıköy'de - Endeksa

Servet sayısındaki artış göz önüne alındığında Türkiye'yi %7,9 ile ABD, %6.1 ile Hindistan takip etti. %5'in üzerinde bir artış görülen diğer ülkeler ise Güney Kore (yüzde 5,6) ve İsviçre (yüzde 5,2) oldu. Ultra zenginlerin yer aldığı raporda en fazla tercih edilen şehrin İstanbul olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN