Merkez Bankası'ndan 'genel kurul' kararı: Resmi Gazete'de yayımlandı

Merkez Bankası'ndan 'genel kurul' kararı: Resmi Gazete'de yayımlandı

Merkez Bankası'nın genel kurulu, her yıl nisan içerisinde Banka Meclisi'nin belirleyeceği bir günde yapılacak. Merkez Bankası genel kurul toplantıları her yıl hesap dönemi sonunda üç ay içinde ve Banka Meclisi'nin tespit edeceği günde toplanıyordu. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Anonim Şirketi Esas Mukavelesinde Değişiklik Yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, esas mukavelenin 14. maddesinde değişiklik yapıldı.

Merkez Bankası genel kurul toplantıları her yıl hesap dönemi sonunda üç ay içinde ve Banka Meclisi'nin tespit edeceği günde toplanıyordu. Yapılan değişikliğe göre, Merkez Bankası genel kurulu artık her yıl nisan ayı içerisinde ve Banka Meclisi'nin tespit edeceği günde toplanacak. Merkez Bankası'nın bu yılki genel kurulu 30 Nisan'da gerçekleştirecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN