KKM'de döviz ve altın dönüşümü için son tarihler uzatıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı

KKM'de döviz ve altın dönüşümü için son tarihler uzatıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminde yer alan döviz ve altın hesapları için dönüşüm sürelerini uzatan bir karar aldı. Bu karar, vatandaşların ve şirketlerin döviz ve altına yatırdıkları paraları Türk Lirası'na çevirmelerine imkan tanıyacak.

TCMB tarafından yayımlanan yeni tebliğe göre, KKM kapsamında; Yurt içinde ikamet eden gerçek ve tüzel kişiler, 31 Ağustos 2024 itibarıyla bankalarında mevcut olan dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesaplarını TL'ye çevirebilecekler.

TARİHLER UZATILDI

Yurt içinde ikamet eden gerçek kişiler için 31 Ağustos 2024, tüzel kişiler için ise 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bankada mevcut olan altın hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm fiyatı üzerinden TL'ye çevrilecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belirtilen tarihlerden sonra dönüşüm işlemleri yapılamayacağı ifade edildi. Uzmanlara göre, döviz ve altından TL'ye geçiş, Türk Lirası'na olan talebi artırarak değerini yükseltebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN