KKM hesaplarında 7 haftanın en düşük çıkışı

KKM hesaplarında 7 haftanın en düşük çıkışı

KKM bakiyesi geçen hafta yüzde 2,4 oranında ve 40,5 milyar TL azalarak 1 trilyon 619 milyar 233 milyon TL'ye düştü. Bu, son 7 haftanın en düşük çıkışı olurken, KKM'nin toplam mevduat içindeki payı yüzde 9,25'e geriledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık raporuna göre, kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarındaki düşüş hızı yavaşladı. 23 Ağustos ile biten haftada, KKM bakiyesi yüzde 2,4 oranında azalarak 1 trilyon 659,7 milyar TL'den 1 trilyon 619,2 milyar TL'ye geriledi. Bu düşüş, KKM hesaplarında 40 milyar 511 milyon TL'lik bir azalmaya işaret ediyor.

VERGİ AVANTAJLARININ KALDIRILMASI VE STOPAJ UYGULAMASI

Temmuz ayının başında şirketlerin kur korumalı mevduatlarına yönelik vergi avantajlarının kaldırılması ve 1 Ağustos itibarıyla KKM hesaplarına stopaj uygulamasının getirilmesi, bu düşüşte etkili oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, KKM hesaplarına 6 ay vadeli olanlarda yüzde 7,5, 1 yıla kadar vadeli olanlarda ise yüzde 5 oranında stopaj getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN