Bakan Şimşek açıkladı: Cari dengede önemli bir düşüş bekliyoruz

Bakan Şimşek açıkladı: Cari dengede önemli bir düşüş bekliyoruz

Bakan Mehmet Şimşek, dış ticaret verilerini değerlendirdi. "Dış ticaret dengesindeki iyileşme ağustosta da devam etti" diyen Şimşek "Temmuz ve ağustosta yıllık cari dengede önemli bir düşüş bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dış ticaret açığı ağustos ayında 4.9 milyar dolar oldu. Rakam son 34 ayın en düşük seviyesi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, verilerin açıklanmasının ardından değerlendirme yaptı. Temmuz ve ağustosta yıllık cari dengede önemli bir düşüş beklendiğini söyleyen Şimşek, "Sürdürülebilir cari açık, dış finansman ihtiyacımızı azaltıyor ve ekonomimizin dayanıklılığını artırıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek'in açıklaması şöyle

"Dış ticaret dengesindeki iyileşme ağustosta da devam etti. Yıllık dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre 40 milyar dolar azaldı.

Temmuz ve ağustosta yıllık cari dengede önemli bir düşüş bekliyoruz. Geçen yıl mayısta 57 milyar dolar olan yıllık cari açığın ağustos itibarıyla yaklaşık 16 milyar dolara gerilemesini öngörüyoruz.

Sürdürülebilir cari açık, dış finansman ihtiyacımızı azaltıyor ve ekonomimizin dayanıklılığını artırıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN