Bakan Şimşek, ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi

Bakan Şimşek, ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerini değerlendirdi. Şimşek, iç talebin büyümeye katkısının 1,2 puana gerildiğini ve net dış talebin pozitif katkısının 1,3 puan olduğunu söyledi. Cari açığın, dış kaynak girişlerinin arttığını ve rezervlerde iyileşme olduğunu belirten Şimşek, dezenflasyonun büyüme üzerindeki kısa vadeli etkilerini sınırlamasını beklediklerini söyledi ve yeni Orta Vadeli Programı'nı yakında paylaşacaklarını ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye ekonomisindeki önemli gelişmelere dikkat çekti.

Zorlu bir dönemi geride kaldığını söyleyen Şimşek, "Büyümede dengelenme başladı, cari açık daraldı, risk primi azaldı, dış kaynak girişleri arttı, rezervler iyileşti ve dezenflasyon sürecine girdik" ifadelerini kullandı.

Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine göre, iç talebin büyümeye katkısının 1,2 puan gerilediğini, net dış talebin ise 1,3 puan olumlu katkı sağladığını belirten Bakan Şimşek, işsizlik oranının yüzde 8,8 ile yatay seyrettiği ikinci çeyrekte, istihdamın bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi arttığını aktardı.

Şimşek, güçlenen makro finansal istikrarın ve destekleyici küresel koşulların dezenflasyonun büyüme üzerindeki kısa vadeli etkilerini sınırlamasını beklediklerini vurguladı.

Ayrıca, Orta Vadeli Program'ın (2025-2027) yakında kamuoyu ile paylaşılacağını ve bu programın kalıcı fiyat istikrarını sağlayarak sürdürülebilir büyümenin temelini sağlamlaştıracağını ifade etti. Bakan, vatandaşların refahını artıracak politikaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini belirtti.

'ZORLU BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK'

Şimşek'in paylaşımı şu şekilde:

"Kırılganlıkları önemli ölçüde azalttığımız zorlu bir dönemi geride bıraktık.

Büyümede dengelenme başladı, cari açık daraldı, risk primi azaldı, dış kaynak girişleri arttı, rezervler iyileşti ve dezenflasyon sürecine girdik.

Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine göre iç talebin büyümeye katkısı 1,2 puana gerilerken, net dış talebin pozitif katkısı 1,3 puan oldu. İşsizlik oranının yüzde 8,8 ile yatay seyrettiği ikinci çeyrekte istihdam bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi arttı.

Güçlenen makro finansal istikrarımızın ve daha destekleyici olması öngörülen küresel koşulların dezenflasyonun büyüme üzerindeki kısa vadeli etkilerini sınırlamasını bekliyoruz.

İyileşen güven ve istikrar ortamını pekiştirecek Orta Vadeli Programımızı (2025-2027) yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Kalıcı fiyat istikrarını sağlayarak sürdürülebilir büyümenin zeminini sağlamlaştıracak ve vatandaşlarımızın refahını artıracak politikaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN