Ferrari'de bir türlü çözülemeyen fren sorunu! O modellerindeki fren yüzünden mahkemelik oldu

Ferrari'de bir türlü çözülemeyen fren sorunu! O modellerindeki fren yüzünden mahkemelik oldu

Ferrari, o modellerindeki fren yüzünden mahkemelik oldu! Marka, bir türlü çözüm bulamıyor! İşte haberin ayrıntıları...

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir 458 Italia modelinde yaşanan fren sorunu nedeniyle hukuki mücadeleyle karşı karşıya. Ferrari, iddiaya göre, kullanıcı tarafından bildirilen sorunu yeterince çözümlemeyerek geçici bir müdahalede bulunmakla suçlanıyor.

FERRARİ 458 ITALIA MODELİNDE FREN SORUNU

La Ferrari costretta a ritirare migliaia di auto per problemi ai freni: è colpa del tappo

Olayın temeli, 2010 model bir 458 Italia sahibinin yaşadığı deneyimle başlıyor. Kullanıcı, aracını 90 derecelik bir dönüş yapmak için kullandığında, frene bastığında aracın beklenen tepkiyi vermediğini belirtiyor. Bunun üzerine Ferrari'ye geri götürdüğünde ise sorunun kalıcı olarak giderilmediği ve sadece geçici bir müdahale yapıldığı iddia ediliyor.

Ancak bu sorun, sadece tek bir araçla sınırlı değil. Ferrari, 458 Italia modeli ve diğer bazı modeller için daha önce gönüllü bir geri çağırma kampanyası başlatmıştı. Bu geri çağırma, fren hidroliği sıvısında oluşabilecek kaçakları önlemek amacıyla yapılmıştı. Ancak yapılan geri çağırma işlemi, 458 model ailesiyle sınırlı kalmamış, daha eski modellere de genişletilmişti.

Yapılan analizler sonucunda, sistemin yeterince hava almadığı ve bu durumun sızıntılara yol açabileceği belirlendi. Ancak 2022'nin ilk yarısında yapılan geri çağırma kampanyasında 458 model ailesi yer almıyordu.

ABD'deki bir 458 kullanıcısının yaşadığı sorun, bir Ferrari yetkili satıcısı tarafından "normal" olarak değerlendirildi. Ancak kullanıcı, bu cevabı kabul etmeyerek bölge mahkemesine başvurdu. Açılan dava, Ferrari'nin kullanıcıların güvenliğini tehlikeye attığı ve araçlarda geçici çözümler uyguladığı iddiasını ortaya koyuyor.

Ferrari şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, dava sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN