Ekmek satışında yeni dönem: Fırın adı, nerede ve ne zaman üretildiği üzerinde yazacak

Ekmek satışında yeni dönem: Fırın adı, nerede ve ne zaman üretildiği üzerinde yazacak

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ekmeğe getirilen yeni standartlar, sektörde büyük tartışmalara neden oldu. Özellikle fırınlarda günlük üretilen ve tüketilen ekmekler için getirilen etiket zorunluluğu, fırıncıları memnun etmedi. Fırıncılar ise, "Biz zaten günlük, sıcak üretim yapıyoruz, etikete ne gerek var?" diyerek tepki gösterdi.

Ekmeğe getirilen yeni standartlar, tüketici ve üretici arasında farklı görüşlere yol açtı. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen bu yeni düzenlemeyle, ekmeklerin üzerindeki etiketlerde daha fazla bilgi yer alacak. Ancak, fırıncılar bu durumu maliyet artışı ve iş yükü olarak değerlendirirken, tüketiciler daha sağlıklı ve güvenilir ekmek tüketebilme beklentisi içinde.

Yeni düzenlemeyle birlikte ambalajın üzerindeki etikette, tüketicinin merak ettiği her türlü bilgi yer alacak. Böylelikle ekmek kabarıcak, iyi pişecek, fakat yanmış olmayacak, elle temas edilmeyecek, fırın adı, nerede ve ne zaman üretildiği, de üzerinde yazılı olacak.

KULLANILAN UN DA YAZACAK

Mynet'in haberine göre ambalajlı ekmeğin paketi üzerinde hangi un kullanıldıysa o un yazılacak. Üretildiği tarih, son kullanma tarihi ya da raf ömrü paketin üzerinde bulunacak.

Eğer ürün ambalajsızsa o ürüne el değmemesi için ya kağıda sarılacak ya da poşete koyulacak.

FIRINCILAR TEPKİLİ

Ekmeğe getirilen yeni standartlar tüketicilerden olumlu tepki alırken, fırıncıları ise memnun etmedi.

ATV Haber'e konuşan fırıncı Fehmi Aksünür, "Sıcak sıcak satış varken, soğuk satıştan kim faydalanır? Müşteri rahatça ekmeğini almak ister. Akşamdan kalan ekmeği biz sabah satamayız. Sıcak çıkan ekmeği bekletemeyiz. Kimse almaz." dedi.

Bir başka fırıncı İshak Atış ise "Biz paket ekmek yapmıyoruz. Ekmek için bir katkı maddesi de kullanmıyoruz" ifadelerini kullanırken, söz konusu etiket düzenlemesinin ekstra da bir maliyet getireceğine de dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN